13. november 1997 kell 22:00

Valitsus ootab NRG-lt uut äriplaani

«Valitsus ootab pakkumuse juures konkreetset äriplaani,» selgitas majandusministri abi Andres Pajuste. «Sisuliselt on see ühe erastajaga erastamine.» Leimanni kiri, mis on kooskõlastatud valitsuse liikmetega, on adresseeritud NRG Energy Euroopa piirkondliku kontori tegevdirektorile Robert Brownile.

Valitsuse 23. septembri otsuse kohaselt tuleb säilitada elektrijaamade erastamisel riigi osalus vähemalt 51 protsenti, kusjuures riigil peab jääma õigus endale kuuluvaid aktsiaid vabalt võõrandada. Elektrijaamade uuele omanikule võib tagada turgu mitte rohkem kui 75 protsendi ulatuses ja mitte kauem kui 6--8 aastat. Omakapitali tootlikkus ei tohi esimesel viiel aastal olla üle 12 protsendi ja alates kuuendast aastast mitte üle 8 protsendi.

NRG Energy Eesti esinduse direktor Hillar Lauri ütles, et ta edastab kirja niipea, kui see on inglise keelde tõlgitud. «NRG hakkab äriplaani koostama,» kinnitas Lauri. «Samas ma ei prognoosi, millal äriplaan valmis saab.»

Lauri sõnul ei olnud Leimanni kirjas ei äriplaani valmimise ega läbirääkimiste tähtaega. «Kirjas nendib majandusminister, et kui NRG on äriplaani koostanud, hakkab valitsuse delegatsioon pidama meiega läbirääkimisi,» lisas Lauri.

Leimann on varem Äripäevale öelnud, et kui kompromissile ei jõuta, lähevad Balti ja Eesti elektrijaam tuleval aastal erastamisele erastamisagentuuri kaudu.

Hetkel kuum