• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valitsus ootab NRG-lt uut äriplaani

  «Valitsus ootab pakkumuse juures konkreetset äriplaani,» selgitas majandusministri abi Andres Pajuste. «Sisuliselt on see ühe erastajaga erastamine.» Leimanni kiri, mis on kooskõlastatud valitsuse liikmetega, on adresseeritud NRG Energy Euroopa piirkondliku kontori tegevdirektorile Robert Brownile.
  Valitsuse 23. septembri otsuse kohaselt tuleb säilitada elektrijaamade erastamisel riigi osalus vähemalt 51 protsenti, kusjuures riigil peab jääma õigus endale kuuluvaid aktsiaid vabalt võõrandada. Elektrijaamade uuele omanikule võib tagada turgu mitte rohkem kui 75 protsendi ulatuses ja mitte kauem kui 6--8 aastat. Omakapitali tootlikkus ei tohi esimesel viiel aastal olla üle 12 protsendi ja alates kuuendast aastast mitte üle 8 protsendi.
  NRG Energy Eesti esinduse direktor Hillar Lauri ütles, et ta edastab kirja niipea, kui see on inglise keelde tõlgitud. «NRG hakkab äriplaani koostama,» kinnitas Lauri. «Samas ma ei prognoosi, millal äriplaan valmis saab.»
  Lauri sõnul ei olnud Leimanni kirjas ei äriplaani valmimise ega läbirääkimiste tähtaega. «Kirjas nendib majandusminister, et kui NRG on äriplaani koostanud, hakkab valitsuse delegatsioon pidama meiega läbirääkimisi,» lisas Lauri.
  Leimann on varem Äripäevale öelnud, et kui kompromissile ei jõuta, lähevad Balti ja Eesti elektrijaam tuleval aastal erastamisele erastamisagentuuri kaudu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.