• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ko?maar Jaapani finantsturgudel

  Eilne päev oli Jaapani finantssektori jaoks masendav. Jaapani peaminister Ryutaro Hashimoto välistas võimaluse, et riiklikke fonde kasutatakse riigi finantssüsteemide stabiliseerimiseks. Teade ?okeeris nii valuuta- kui ka aktsiaturgu. Tokio börsi Nikkei indeks langes 884 punkti võrra (taas alla 16 000 punkti), mis oli käesoleva aasta suurim punktilangus. Nagu sellest oleks veel vähe, teatas reitinguagentuur Moody's Fuji panga võimalikust reitingu alandamisest. Samasugused teated tulid ka Standard & Poorilt mitme teise suurpanga kohta. Halb uudis jeeni jaoks oli ka Korea woni kursi langemine järjekordsele rekordmadalale tasemele. Korea on Jaapani jaoks oluline majanduspartner ning mõjutab märkimisväärselt saareriigi majandust.
  Halvad uudised viisid jeeni kursi eile keskpäevaks 127,42 JPY/USDni, mis on vaid veidi madalam 1. mai kursist, mis oli tookord jeeni madalaim kurss alates 1992. aasta augustist. Jeeni kursi suund alla jätkub arvatavasti ka edaspidi ning häid uudiseid ei ole loota enne 10. detsembrit, kui valitsev liberaaldemokraatlik partei esitab uue paketi ettepanekutega riigi majanduskliima parendamiseks. Kui nädala algul mõjutasid tippametnikud valuutakursse üsnagi edukalt, siis viimastel päevadel pole nende püüdlused vilja kandnud.
  Dollar on Saksa marga suhtes saanud veidi kosutust. Euroopas alustas USD kursivahemikus 1,729--1,730 DEMi. Saksamaa M3 rahapakkumise aeglustumine oktoobris (0,1% võrra 5,1 protsendini) andis põhjuse USD tõusuks pärastlõunal kuni 1,7349 DEMini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu tippu
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.