• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dollari hoog pole veel raugenud

  Tänupühade kalkun on hästi mõjunud ka dollarile. Juba eelmisel nädalal alanud USD tõus jätkus eile täie hooga. Jätkuv kriis Jaapani majandus- ning finantssüsteemis ja turgude ebakindlus riigivõimude otsustusvõime suhtes kriisi lahendada viis dollari kursi Jaapani jeeni suhtes 129,27 USD/JPYni, mis on viimase viie aasta kõrgeim kurss. Jaapani peaminister Ryutaro Hashimoto püüdis veenda parlamendikomiteed avalike fondide kaasamise vajalikkusest finantssüsteemi turgutamisel. Analüütikute arvates on Jaapani majandus siiski liiga nõrk, et positiivse parlamendiotsuse peale toimuksid kiired muutused. Madalad intressimäärad on teine tegur, mis takistab jeeni kiiret suunamuutust ka pärast otsustavaid majandus-poliitilisi otsuseid, mistõttu jeeni praegune trend jääb ilmselt püsima vähemalt detsembri keskpaigani.
  Dollar näitas muskleid ka Saksa marga ning teiste Euroopa valuutade suhtes. Euroopa turgude avanedes oli dollar reede õhtuga tõusnud 0,7 protsenti 1,777 DEMini, mis on viimase viie nädala kõrgeim kurss. ?veitsi ja Prantsuse frangi suhtes oli USD kursitõus vastavalt 0,5 ja 0,7 protsenti. Lootuses, et Saksamaa liidupank jätab intressimäärad tõstmata, tugevdas dollari veelgi. Päeva kõrgeimaks tasemeks kujunes 1,7785 DEMi ehk 14,228 krooni. Eile õhtul maksis USD 1,7768 DEMi (14,2144 krooni).
  T?ehhi valitsuskriis põhjustas krooni languse eile Saksa marga suhtes rekordmadalale kursile -- 19,97 DEM/CZKni.
  Kullauntsi hinnaks fikseeriti eile ennelõunal Londonis 293,35 dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.