4. detsember 1997
Jaga lugu:

Elevant -- Tallinna aeglaseima teenindusega söögikoha kandidaat

- avatud iga päev kella 11--24

- kohtade arv 40

- lõuna ühele inimesele ca- 120 kr

Hinnaskaala

- eelroad 20--25 kr

- põhiroad 35--60 kr

- magustoidud 20 kr

- alkoholivabad joogid alates 10 kr

- alkohoolsed joogid alates 15 kr

Paksu Margareeta kõrvale jääv india roogi pakkuv restoran-baar Elevant pole lõunakülalise, ASi Steel Line nõukogu esimehe asetäitja Mati Tänava arvates investeerinud interjööri, milles domineerivad rusuv tumeroheline toon, tolmunud valgustid, kunstlilled ja piljardilaud.

Suurest saalist tagakambrisse kostuv india estraad ja telerist näidatavad india filmid üksi ei muuda kohta stiilseks. Toiduvalikule ei saa õnneks midagi ette heita: karriroad, kebabid ja pajarooga meenutavad biriyanid, seda nii lihaga kui taimetoitlastele. Iga toidu juurde kuulub taldrikutäis õhukest sooja india leiba ja tomati-kurgi-mugulsibula salat. Joogivalik on märksa kesisem, kuid mitte lootusetu. Äsja india restorani Tanduuri külastanud Mati Tänav tunneb puudust indiapärastest suupistetest.

Ettekandja on lahke seletama, mis võõrapäraste nimede taga peitub. Selgub, et kõik toidud on üle keskmise vürtsikad. Väikse portsu eelistajal tasub tema meelest piirduda kebabiga. Eelroaks tellib Mati Tänav dali supi (20 kr), põhiroaks lamba biriyani (60 kr). Mina valin eelroaks india salati (25 kr), põhiroaks Jhinga karri (60 kr), mis menüü kohaselt sisaldab krevette karrikastmes, riisi, salatit ja leiba.

Lõuna alustuseks maitseme külmi keefiril põhinevaid india jooke lassit ja kale ka shake'i (20 kr), millest viimane on banaani maitsega. Suur pokaalitäis sobiks imehästi palava ilmaga. Jook kulub ära ka praegu, kuna eelroogi tuleb oodata päris kaua.

Punakas lamba-riisi roog meenutab plovi. Mati Tänav on sunnitud tunnistama, et sai lambaliha vaid maitsta, sest mahukas portsus leidus seda liialt vähe.

Meeldivalt vürtsikas ja värske india salat (roheline paprika, kurk, tomat, mugulsibul, porgand, oliivid, juust) jättis hea mulje tänu juustule. Enam naudiksid seda mugulsibula austajad. Krevetiroog oli kogult märksa väiksem kui biriyani, ehkki eelroaga ühes saab kõht täis. Tummine riis ja krevetikaste sunnivad suu mõõdukalt õhetama, kuid karri teravuse tõttu jääb maitseelamus saamata. Mereand jääb pigem visuaalseks elemendiks.

Loomulikult ei saa lahkuda maitsmata kardemoniga india kohvi (10 kr). Kohvi valmistamisega ja hiljem ka arve esitamisega läheb Elevandis aga sedavõrd kaua aega, et tööpäev jõuab enne lõppeda. Väikestest möödalaskmistest on arvet oodates kujunenud lõuna lõpuks häiriv koorem.

- toiduvalik 6

- joogivalik 7

- teenindus 6

- kiirus 2

- puhtus 6

- sisekujundus 2

Jaga lugu:
Hetkel kuum