• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Välispankade ja Ookeani vahelised lepingud jõus

  Tallinna ringkonnakohtu otsuse kohaselt on RASi Ookean ja Soome pankade Postipankki ja Osuuspankkien Keskusosakepankki ning Saksa panga Ost-West Handelsbank vahel sõlmitud lepingud jõus, ütles välispankade esindaja, advokaadibüroo H. Hedman & Co jurist Kalle Pedak.
  Ringkonnakohtu otsuse järgi ei saa Ookeani pankrotipesa tagasi välispankadele makstud varemmüüdud Moonsund-tüüpi laeva hinda 33 miljonit krooni. Ringkonnakohus kohustas Tallinna maksuametit tagastama välispankadele ligi miljon krooni riigilõivu.
  «Seega on välispangad Ookeani võlausaldajad,» avaldas Kalle Pedak ringkonnakohtu otsuse üle rahulolu. «Pealegi on välispankadel pandiga tagatud nõue.»
  Välispankade nõue põhineb 1993. aastal sõlmitud lepingul, millega Ookean võttis kohustuse tasuda 14 miljonit USA dollarit ühisettevõtte Esva võlast pankadele. Samas pantis Ookean pankadele viis Moonsund-tüüpi laeva.
  Ookeani pankrotihaldur Arno Mägi kinnitas, et nad esitavad riigikohtule kassatsioonkaebuse. «Pankrotiseadus kohustab pankrotihaldureid kaitsma võlausaldajate huve,» rõhutas Mägi.
  «Et on olemas kahe kohtuastme täiesti erinevad otsused, näitab, et asi on vaieldav,» rääkis Mägi. «Lepingute sõlmimine kui tehing on nii vormiliselt kui sisuliselt tühistamist väärt.»
  Kui Tallinna ringkonnakohtu otsus jääb jõusse, saavad välispangad endale kogu Ookeani pankrotipessa laekuva raha.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hannes Ojangu: digitaliseerimine ja rohepööre – tulevikutrendid vajavad lahtimõtestamist
Pelgast sedastusest, et digitaliseerimine, automatiseerimine ja rohepööre on tarvis oma ärimudelisse kaasata, ei ole tolku, kui seda lahti ei seleta, kirjutab Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse juhataja Hannes Ojangu.
Pelgast sedastusest, et digitaliseerimine, automatiseerimine ja rohepööre on tarvis oma ärimudelisse kaasata, ei ole tolku, kui seda lahti ei seleta, kirjutab Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse juhataja Hannes Ojangu.
Millist lennuaktsiat osta? Minu portfellis olev lennufirma on sihikindlalt läbi kriisi vuhisenud
Pandeemiakriis lennunduses näitas selgelt kätte, millised firmad ja ärimudelid on elujõulised ja jätkusuutlikud ning millised mitte. Kes on, need tulevad kriisist välja kõigi tulede põledes ja lippude lehvides, valmis hõivama palju suuremat turuosa. Õnneks on Ryanair minu portfellis üks selline.
Pandeemiakriis lennunduses näitas selgelt kätte, millised firmad ja ärimudelid on elujõulised ja jätkusuutlikud ning millised mitte. Kes on, need tulevad kriisist välja kõigi tulede põledes ja lippude lehvides, valmis hõivama palju suuremat turuosa. Õnneks on Ryanair minu portfellis üks selline.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.