11. detsember 1997 kell 22:00

Börs otsib liikumissuunda

Tallinna börs kauples eile ilma kindla suundumuseta -- pangasektor tegi väikese languse ja tööstussektor tõusis veidi. ÄP indeks alanes päevaga 1,67% ja lõpetas päeva 763,11 punkti tasemel. Ilmselt jätkub taoline ilma kindla suunata kauplemine ka lähipäevil.

Kauplemise põhiraskus lasub endiselt suuremate pankade aktsiatel, eile andsid kolme suurima kommertspanga aktsiad 83% börsisüsteemi 98,1 mln kroonisest kogukäibest.

Kui jäta arvestamata 25protsendise tõusu teinud, hetkel ülimalt vähelikviidne Viru Ranna aktsia, olid eilsed suurimad tõusjad EVEA Pank ja Tallinna farmaatsiatehas.

EVEA Panga aktsia hind kerkis päevaga 6,45%, 16,5 kroonile. Tõusu toetas kindlasti teade, et ERA Pank ostis 33% EVEA Panga aktsiatest. Kauplemine oli siiski sedavõrd tagasihoidlik, et mingeid tõsiseid järeldusi praegu siiski teha ei maksaks.

Farmaatsiatehase aktsia, mille hind kerkis eile 4,4%, 95 kroonile, sai toetust tuleviku plaanide selginemisest. Kuigi ettevõte teatas ka kasumiprognoosi alandamisest 48,1-lt 34,5 mln kroonile, oskas turg sellega arvestada ja hinnas see ei kajastunud.

Hetkel kuum