• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sammelselg müüb Tallinna Panga aktsiaid

  Tallinna Panga nõukogu esimees Guido Sammelselg ei nõustunud eile läbirääkimisi Tallinna Panga aktsiate müümise üle kommenteerima. Ta ei soovinud ka oma keeldumist põhjendada.
  Ühispanga juhid ei soovinud samuti läbirääkimisi Tallinna Panga omanikega kommenteerida, kuid ei lükanud läbirääkimiste fakti ümber.
  Guido Sammelseljale ja tema suguvõsale kuuluvate Tallinna Panga aktsiate turuväärtus on 34 miljonit krooni. Kui lisada Tallinna eluasemefondi ja linnavaraameti ligi kuue protsendi suurune osalus, mis on kavas maha müüa, võib Ühispanga kui võimaliku ostja saagiks langeda ligi 40 protsenti Tallinna Panga aktsiatest. Sellise koguse ostuhind võib ulatuda 150 miljoni kroonini.
  Eile teatasid Tallinna Panga juhatus ja panga nõukogu börsile, et nad ei tea panga omanike läbirääkimistest Ühispangaga midagi. Tallinna Panga juhatuse esimees Rait Lukas ei välistanud, et mõni panga aktsionär võib üksinda pidada läbirääkimisi aktsiate müümise üle.
  Mitu Tallinna Panga juhtivat töötajat peavad võimalikuks oma lahkumist, kui neile ei anta teada omanike läbirääkimistest ning sellest, mis saab töötajatest pärast liitumist mõne teise pangaga, ütles üks Tallinna Pangale lähedal seisev isik.
  Rait Lukas ütles juhtivtöötajate võimaliku lahkumise kohta, et seda on raske kinnitada, sest see sõltub olukorrast. Lukas kinnitas, et Tallinna Panga omanikud pole panga juhatust ega nõukogu läbirääkimistest teavitanud.
  Tallinna Panga töötajad kardavad, et pärast panga ülevõtmist pakutakse neile kesiseid töökohti, ütles Äripäevale üks pangandusala asjatundja. Seetõttu on nad valmis avaldama panga omanikele oma võimaliku lahkumisega survet, lisas ta ning leidis, et töötajad võivad osava tegutsemisega panga aktsiate müügi nurja ajada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.