23. detsember 1997 kell 22:00

Sammelselg müüb Tallinna Panga aktsiaid

Tallinna Panga nõukogu esimees Guido Sammelselg ei nõustunud eile läbirääkimisi Tallinna Panga aktsiate müümise üle kommenteerima. Ta ei soovinud ka oma keeldumist põhjendada.

Ühispanga juhid ei soovinud samuti läbirääkimisi Tallinna Panga omanikega kommenteerida, kuid ei lükanud läbirääkimiste fakti ümber.

Guido Sammelseljale ja tema suguvõsale kuuluvate Tallinna Panga aktsiate turuväärtus on 34 miljonit krooni. Kui lisada Tallinna eluasemefondi ja linnavaraameti ligi kuue protsendi suurune osalus, mis on kavas maha müüa, võib Ühispanga kui võimaliku ostja saagiks langeda ligi 40 protsenti Tallinna Panga aktsiatest. Sellise koguse ostuhind võib ulatuda 150 miljoni kroonini.

Eile teatasid Tallinna Panga juhatus ja panga nõukogu börsile, et nad ei tea panga omanike läbirääkimistest Ühispangaga midagi. Tallinna Panga juhatuse esimees Rait Lukas ei välistanud, et mõni panga aktsionär võib üksinda pidada läbirääkimisi aktsiate müümise üle.

Mitu Tallinna Panga juhtivat töötajat peavad võimalikuks oma lahkumist, kui neile ei anta teada omanike läbirääkimistest ning sellest, mis saab töötajatest pärast liitumist mõne teise pangaga, ütles üks Tallinna Pangale lähedal seisev isik.

Rait Lukas ütles juhtivtöötajate võimaliku lahkumise kohta, et seda on raske kinnitada, sest see sõltub olukorrast. Lukas kinnitas, et Tallinna Panga omanikud pole panga juhatust ega nõukogu läbirääkimistest teavitanud.

Tallinna Panga töötajad kardavad, et pärast panga ülevõtmist pakutakse neile kesiseid töökohti, ütles Äripäevale üks pangandusala asjatundja. Seetõttu on nad valmis avaldama panga omanikele oma võimaliku lahkumisega survet, lisas ta ning leidis, et töötajad võivad osava tegutsemisega panga aktsiate müügi nurja ajada.

Hetkel kuum