Uuelt autokeskuselt loodetakse läbimüügi kasvu

14. jaanuar 1998, 00:00

 • Asukoht:Peterburi tee 50
 • Tellija: AS Balti Ameerika Auto
 • Peatöövõtja: AS Feer
 • Ehituse projektijuht: AS TSM
 • Arhitekt: Aare Saks, FFNS (Rootsi)
 • Projekteerimine: Arhitektibüroo Raivo Puusepp
 • Sisekujundus: Rein Nurmse
 • Üldpind: 2000 m²
 • Tööde kestus: august--detsember 1997
 • Objekti maksumus: 28 mln (ehitus käibemaksuta 17,5 mln)
 • Balti Ameerika Auto keskuse omanikud loodavad, et Maardust Tallinna klientidele lähemale kolimine kahekordistab Chyslerite ja Jeepide läbimüügi. Keskuses asub remonditöökoda ja müügisalong 8--10 autole. Maja teine korrus kuulub büroodele.
 • Autokeskus ehituslikult ennenägematuid lahendusi ei paku, küll aga paistab arhitektuuriliselt silma fassaadi poolest -- majast väljaulatuva automüügisaali kohal kõrgub efektne punase-kollasekirju sammastega ümbritsetud klaasläätse meenutav poolkaar, mis avaldab möödasõitjatele muljet. Hoone nurgelisuse ja kitsa siiluna väljaulatuva müügisaali tingis krundi kuju. ASi Balti Ameerika Auto presidendi Max Straschi sõnul oli keskuse omapärane välimus firma eesmärk. Arhitekt Raivo Puusepa arvates on show-ruumi idee aktsepteeritav ja välistab kordusmomendi.

  ASi Feer turundusjuhi Hannes Saarsoo hinnangul elavdab Chrysleri keskus halli ümbrust. Tema sõnul hoolitses tellija oma imago eest juba enne vundamendi valamist, kui pani ehitusplatsile lehvima keskuse, projektijuhi ja peatöövõtja logodega lipud. Samuti märgib ehitaja kõigi osapoolte ideaalilähedast koostööd.

  Angaari tüüpi metallist teenindusosa ja pilkupüüdvat müügisaali ühendab olmeplokk. Autokeskuse siseku-jundus mõjub lihtsa ja lakoonilisena ning asetab heledates toonides müügisaalis tähelepanu keskmesse tugevasti valgustatud autod.

  Omanik finantseeris autokeskuse ehitust 25% enda vahenditest ja ülejäänu laenuga.

  Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
  28. November 2011, 18:06

  Raadio ettevõtlikule inimesele

  Hetkel eetris Hetkel eetris

  Äripäeva raadio viimased saated

  Kõiki viimased raadio saated
  Otsi:

  Ava täpsem otsing