500 suurimat firmat maailmas

27. jaanuar 1998, 00:00

Järjestus on tehtud septembri lõpu seisuga ja seepärast ei kajasta see Aasia kriisi mõjusid.

Üksikriikidest domineerib loetelus ülivõimsalt USA, kes on esindatud 222 firmaga. Järgnevad Jaapan (71), Suurbritannia (51) Saksamaa (21) ja Prantsusmaa (19).

Iseloomulik on arvutifirmade kiire tipputõus, kümne hulka on neist jõudnud Microsoft ja Intel. Järsk on olnud ka Soome Nokia ja Rootsi Ericssoni mullune tõus: Nokia kerkis 118 kohta ja jõudis 108. kohale, Ericsson liikus 40 kohta ülespoole ja oli 57.

Financial Times prognoosib, et sel aastal võivad 500 hulka jõuda ka mullu ühinenud Rootsi Skandinaviska Enskilda Banken/Trygg-Hansa ning MeritaNordbanken.

FT alustas firmade järjestamist 1980. aastate algul 500 suurima Lääne-Euroopa ettevõtte määramisest turuväärtuse alusel. Aja jooksul on neile lisandunud teised maailma olulisemad piirkonnad. FT on firmade väärtuse mõõdupuuks valinud turukapitalisatsiooni, kus aktsia hind on korrutatud emiteeritud aktsiate arvuga. FT-DI-ÄP

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing