10 miljonit krooni päevas gripile

13. märts 1998, 00:00

Eestis on gripiviirusega nakatunud või on sunnitud kodus olema haigestunud lapse tõttu umbes 10% ligi 600 000-liikmelisest töötajaskonnast.

ASi Kalev palgaarvestaja Hille Pello ütles, et veebruaris-märtsis on igal aastal alati palju haigeid olnud. «Vaktsineeritakse küll gripi vastu, kuid inimesed haigestuvad ikkagi,» lausus Pello. AS Kalev annab Pello sõnul tööd umbes tuhandele inimesele, haigestunuid on selle aasta veebruaris märtsis 300--400.

ASi Elcoteq osakonnajuhataja Viljar Räis ütles, et loomulikult annavad sellised gripipuhangud tunda töötajate seas. «Kuna ettevõtte töötajatest on 80% naised, siis gripipuhangu ajal on lapsega kodus palju töötajaid,» rääkis Räis.

Telliskivi perearstikeskuse arst Urve Prits rääkis, et praegu on liikvel paragripp, A-gripi viirus alles tuleb. «Paragripi jaoks pole ka vaktsiini olemas, kuid A-gripi puhul aitab vaktsiin ka haigusperioodi jooksul,» rääkis Prits.

A- ja paragripp on Pritsi sõnul sarnaste tunnustega, kuid geneetiline koostis on neil erinev. Ta lisas veel, et prantslased on teinud gripi vaktsineerimise uurimuse, mis näitas, et inimeste mittevaktsineerimine läheb tunduvalt kallimaks vaktsineerimisest. «Kallimaks läheb ta just tüsistuste tõttu, mis tekkivad pärast grippi, näiteks kopsupõletik,» ütles Prits.

Lasnamäel Tondiraba keskkoolis on õpilased massiliselt haigestunud. Eile oli esimeses klassi kohal vaid viis õpilast. «Neljakümnest õpetajast on kodus haiged viis ning kohal käib ka pooltõbiseid aevastajaid,» rääkis Tondiraba keskkooli kantseleitöötaja.

Kiirabikeskuse peaarsti asetäitja Raul Adlas ütles, et kahe nädala jooksul on väljakutsete arv suurenenud kolmandiku võrra.

Ka Tõnismäe apteegi proviisor-nõustaja Aino Itra ütles, et apteegi külastajate arv on viimase aja jooksul tunduvalt kasvanud.

«Gripivastaseid ravimeid on küsitud eriti palju viimase kahe päeva jooksul,» lausus Itra. Kui palju on selle tõttu on suurenenud apteegi käi-ve, ta kommenteerida ei osanud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing