Pankrotihaldurid kuuluvad atesteerimisele

01. aprill 1998, 00:00

«Kartsime hullemat, sest pankrotihaldureid on koolitatud erineva tasemega kursustel,» rääkis komisjoni liige, KPIV Advokaadibüroo OÜ juhataja vandeadvokaat Villu Kõve. «Need, kes püsivalt pankrotihaldurina töötavad, said üldjuhul läbi.»

Eestis on ette valmistatud üle 900 pankrotihalduri. Eelmisel aastal vastu võetud pankrotiseaduse täienduse järgi kuuluvad haldurid iga kolme aasta tagant atesteerimisele.

«Pankrotihaldurite tase tuleb ühtlustada,» rõhutas komisjoni liige pankrotihaldur Mati Merimaa. «See ongi komisjoni üks eesmärk.»

Juuni algul atesteeritakse järgmine grupp pankrotihaldureid. Üle kolme aasta töötanud haldureil tuleb teha kirjalik töö. Pankrotihalduri tunnistuse taotlejad läbivad ka suulise vestlusvooru. Atesteerimise mitteläbinuil on poole aasta pärast võimalus veel kord proovida.

Atesteerimise edukalt sooritanud pankrotihaldur Tiina Mitt ütles, et ta oli valmis protesti märgiks atesteerimisele mitte minema.

«Komisjonil on õigus ilma eksamita atesteerida neid, keda nad peavad vajalikuks ja kelle kohta pole kaebusi esitatud. Kuid atesteerimiskomisjon pole leidnud ühtki oma ala professionaali,» rääkis Lekto pankrotiprotsessi menetlemisega tuntuks saanud Mitt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing