• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aktsiisitõus päevakorral

  Tubakatoodete aktsiisimäära on kavas tõsta vähemalt krooni võrra -- praeguselt 4,50 kroonilt 5,50 kroonile pakilt.
  Valitsus loodab sel aastal saada tubakaaktsiisi 628 miljonit krooni. Esimese kolme kuuga laekus tubakaaktsiisi vaid 44 miljonit krooni, s.o umbes 7% aasta plaanist.
  Rahandusministeeriumi kantsler Agu Lellep ütles, et seoses 1999. aasta riigieelarvega on arutatud kõiki tulude suurendamise võimalusi. «Aga midagi ei tehta enne, kui asja on tootjatega arutatud,» sõnas Lellep.
  Tulusid hakatakse Lellepi sõnul otsima eelkõige maksudes, kus need on kehtestud absoluutmäärades, nagu aktsiisid. Ta ütles, et aktsiiside tõstmise üle on valitsuses diskussioon olnud, kuid ametliku arutelu sellel teemal pole toimunud ja mingit otsust pole tehtud.
  Sigaretifirma Philip Morrise toodangut müüva ASi Bankend Eesti tegevdirektor Viktor Tuul ütles, et valitsuse järjekordne soov tõsta tubakatoodete aktsiisimäära ei too ilmselt midagi head.
  Juba selle aasta alguses, kui kehtib möödunud aastaga võrreldes kõrgem aktsiis, liigub tunduvalt rohkem tubakatooteid salakaubana, märkis Tuul. Veel möödunud aasta lõpus oli turg tema sõnul legaalsete kauplejate kontrolli all.
  Kui järgmise aasta alguses veel kord aktsiisimäära suurendada, läheb Tuule sõnul asi hullemaks. Ta tõi näite, et Rootsi riik, kes möödunud aastal tõstis tubakatoodete aktsiisi, on nüüd otsustanud aktsiisi langetada, sest nad kaotasid tulu.
  Swedish Match Eesti ASi juhatuse esimehe Raigo Roosve sõnul sai riik eelmisel aastal tubakatoodete aktsiisi 100 mln krooni rohkem, kui plaanis. «Riik peaks ju rahul olema,» lausus ta.
  Roosve tõi näiteks, et võrreldes möödunud aastaga on Swedish Matchi toodetud sigareti Priima müük vähenenud umbes 40%. Turul liigub nüüd hulgaliselt maksumärgita või Venemaa maksumärgiga Priimat, lausus ta.
  Roosve prognoosis, et kui riik otsustab järgmise aasta alguses taas aktsiisi tõsta, kasvab salatubaka osa umbes kolm korda.
  Lellepi sõnade kohaselt arvestab rahandusministeerium kindlasti, mida tähendab aktsiiside tõstmine salakaubanduse levikule.
  Äripäeva andmeil on ministeeriumil kavas tõsta ka piirituse aktsiisi, mis praegu on 115 krooni liitri kohta. Kange alkoholi aktsiisi muutmise kohta ütles Lellep, et see aktsiisimäär pole ju kahe aasta jooksul muutunud, samas on elu kallinenud Eestis 23--24%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.