4. mai 1998 kell 22:00

Kas toetate erakorraliste valimiste korraldamist?

Ei toeta. Las ta läheb ikkagi oma loomu-likku rada. Vastasel korral hakkab tarbetu rabelemine häälte korjamiseks. Mis sellega siis võidetakse?

Aega ei ole ju korraliste valimisteni enam palju. Parteid peaksid ikkagi leidma kompromissi, et riigikogu saaks kuni ametiaja lõpuni jätkata. Erakorralised valimised ei muudaks midagi.

Olen viimasel ajal püüdnud sisendada en-dale seisukohta, et olen selles küsimuses erapooletu.

Ma ei tahaks kuidagi kommenteerida ja kaasa minna selle tsirkusega, mis praegu toimub. Arvan, et mingile osale oleksid erakorralised valimised kindlasti lahendus. Teisalt arvan, et suurt lahendust see ikkagi ei too. Neid palle mängitakse ikkagi nendesse väravatesse, kuhu on harjutud mängima.

Ma jään sellest meelega kõrvale, mind on see ära väsitanud. Elus on olulisemaid probleeme.

See teeb palju tüli ja nõuab hirmsaid kulu-tusi. Ma arvan, et erakorraliste valimiste korraldamine praegu õige ei oleks.

Praegune peaminister on väga sümpaatne inimene, hea olemisega ja ta peaks jätkama. Tuleks üritada ära leppida ja jätkata kuni korraliste valimisteni.

Ettevõtjale oleks oluline selline areng, mis kindlustaks stabiilse ettevõtluskeskkonna. Loomulikult on ettevõtluse seisukohalt oluline liberaalne keskkond. Kui praegu on valitsuses jõud, mis tõmbavad mitmes suunas, ja asi ei nihku ei ühele ega teisele poole, siis võib-olla oleksid erakorralised parlamendivalimised vajalikud.

Pean aga ausalt ütlema, et mul puudub praegu arusaam sellest, et kui nüüd erakorralised parlamendivalimised toimuvad, kellel siis võiksid olla eelised need võita. Ise ma kalduksin pigem toetama tänast riigikogu opositsiooni, aga ma ei ole veendunud, et see on üldine arvamus ja et opositsioon pärast valimisi võimule tuleb.

Koonderakonna ja Maarahva ühenduse liit on üks kõige absurdsemaid asju. Selles liidus on tegelikult vastukäivad seisukohad ja sellepärast paljud asjad ei õnnestu.

Ma ei ole sugugi kindel, milline tulemus võiks erakorralistel valimistel olla. Samas, kui selline patiseis jätkub ja valitsusel ei ole võimalik kuhugi liikuda ja võtta vastu otsuseid, siis kaldun arvama, et muud ei jää lihtsalt üle. Niisama paigal tammuda ei ole ka mõtet.

Hetkel kuum