5. mai 1998 kell 22:00

Austerlased pakuvad Kunda tehasele abi

Eesti huvi Austriaga koostööd teha on eelkõige Austria kogemuste kasutamine Euroopa Liitu pürgimisel, ütles eile Tallinnas viibinud Austria majanduskoja president.

Leopold Maderthaner rääkis, et viie aastaga on Austria eksport Eestisse mitmekordistunud, kuid paljudes valdkondades pole Austria ettevõtted veel suutnud Eestiga suhteid luua.

Kõik Austria ettevõtted on Maderthaneri sõnul kohustatud seadusega kuuluma majanduskotta. «Majanduskoja tähtsaim funktsioon on ettevõtete nõustamine, eriti aktuaalne oli see enne Euroopa Liiduga liitumist,» rääkis Maderthaner.

Sirje Puust Eesti kaubandus-tööstuskojast ütles, et Austria ettevõtete huvi Eesti vastu on lähtunud sellest, et Eestit nähakse kui pääsu Venemaale. «Kaubandus-tööstuskoda ja Austria majanduskoda on teinud koostööd 1991. aastast ning meie peamine funktsioon on Eesti ja Austria ettevõtteid kokku viia,» rääkis Puust.

Kahjuks ei olnud seekord Austriast kohal ühtegi sealset ettevõtjat, lisas Puust.

Hetkel kuum