Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lühiuudised välismaalt

  Kõnelused Taani tööandjate ja streikivaid töötajaid esindavate ametiühingute vahel lõppesid eile täieliku läbikukkumisega, sest kumbki pool ei nõustunud teineteise esitatud pakkumist arutama.
  Ametiühingukoondis lükkas esmalt tagasi tööandjate ultimatiivse pakkumise. Veidi hiljem lükkasid tööandjad omakorda tagasi ametiühingute uue kompromissettepaneku, mis tähendab kõneluste katkemist määramata ajaks ja streigi jätkumist. REUTERS-ETA
  Rootsi maiustusteturu liidriks tõusis tänu oma konkurendi Candelia ostmisele Cloetta, kes möödus ka Maraboust.
  Börsil noteeritud Cloetta haldab nüüd kolmandikku Rootsi maiustusteturust. Firma aastakäive ületab kolme miljardit Rootsi krooni.
  Rootsi pikaajalise maiustusteturu liidri Marabou turuosa on 26%. Kolmandal kohal on Rootsis Malaco 11,5 protsendiga. TT-STT-ETA
  Laevakompanii Viking Line parandas selle aasta alguses oma turuosa Läänemere reisiliikluses.
  Viking Line'i turundusüksuse tegevjuhi Boris Ekmani sõnul kasvas Viking Line'i turuosa aprillis lõppenud aruandeperioodil 9,3%.
  Viking Line'i reisijate arv kasvas eelmise aasta novembri alguse ja selle aasta aprilli lõpu vahelisel kuuekuisel perioodil 26% ehk 970 000 reisija võrra. STT-ETA
  Leedu rahandusministeerium tegi ettepaneku lisada Leedu suurim kindlustusfirma Lietuvos Draudimas erastamisele minevate strateegiliste objektide nimekirja.
  Lietuvos Draudimas Co, millel on Leedus enam kui 55protsendine turuosa, on Balti kindlustusfirmade hulgas esikohal kindlustuspreemiate osas. Firma aktsiakapital ulatub 13,9 miljoni litini. Riigile kuulub 70% firma aktsiatest, mille hinnaks arvatakse 9,7 mln litti. ELTA-ETA
  Ukraina valitsus peatas autotootja Avtozaz erastamise, põhjendades otsust vajadusega hinnata ümber firma turuväärtus pärast Lõuna-Korea Daewoo grupiga sõlmitud koostöökokkulepet.
  Avtozaz sõlmis septembris Tauria mudeli tootmise kokkuleppe Lõuna-Korea autofirmaga. Praegu Avtozaz seisab. Avtozazi asedirektor Mikola Lastovetski ütles, et erastamine peatati ettevõtte enda soovil. 87% ettevõtte aktsiatest on valitsuse kontrolli all. AP-BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ehituspood Viimsis paneb uksed kinni: "Ootame tormiseid aegu“
Viimsi Kaubahoovis tegutsev ehituspood sulgeb praeguse plaani järgi novembri lõpus uksed, kuna näeb tulemas raskeid aegu.
Viimsi Kaubahoovis tegutsev ehituspood sulgeb praeguse plaani järgi novembri lõpus uksed, kuna näeb tulemas raskeid aegu.
Eksperdid: Eesti pensionisüsteem toetub liiga raskelt esimesele sambale
Eesti pensionisüsteemi sammaste loogika on paigast nihkunud. Nüüdselt ülekaalukalt esimese sambale toetuv süsteem ei paku piisavat asendussissetulekut ning vajab selgemat ja ausamat eesmärgistamist, kirjutavad Tallinna ülikooli professor Lauri Leppik ning arenguseire keskuse eksperdid Magnus Piirits ja Johanna Vallistu.
Eesti pensionisüsteemi sammaste loogika on paigast nihkunud. Nüüdselt ülekaalukalt esimese sambale toetuv süsteem ei paku piisavat asendussissetulekut ning vajab selgemat ja ausamat eesmärgistamist, kirjutavad Tallinna ülikooli professor Lauri Leppik ning arenguseire keskuse eksperdid Magnus Piirits ja Johanna Vallistu.
Porsche aktsia odavnes alla IPO hinna
Porsche aktsia sulgus täna 81,8 eurol, mis on 70 eurosenti alla IPO hinna.
Porsche aktsia sulgus täna 81,8 eurol, mis on 70 eurosenti alla IPO hinna.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
LinkedIni ekspert juhtidele: tehke rohkem kisa ja kära, hoiate raha kokku
Ettevõtete juhid peaksid looma LindkedInis isikliku konto ja ehitama persoonibrändi, kuna see aitab tulevikus värbamiskulusid kokku hoida, rääkis LinkedIni ekspert Indrek Põldvee.
Ettevõtete juhid peaksid looma LindkedInis isikliku konto ja ehitama persoonibrändi, kuna see aitab tulevikus värbamiskulusid kokku hoida, rääkis LinkedIni ekspert Indrek Põldvee.
Hirmust tuleb rääkida, et seda mitte karta
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Elektri universaalteenuse hinnaarengu määrab saastekvoodi turg
Börsipaketi uue teenuse vastu vahetanud kliendid ei pea enam pingsalt jälgima Nord Pooli hindu, kuid peaks olema kursis saastekvoodi hinnaga, mis universaalteenust otseselt mõjutab, kirjutab Eesti Energia energiaturu ülevaates.
Börsipaketi uue teenuse vastu vahetanud kliendid ei pea enam pingsalt jälgima Nord Pooli hindu, kuid peaks olema kursis saastekvoodi hinnaga, mis universaalteenust otseselt mõjutab, kirjutab Eesti Energia energiaturu ülevaates.

Olulisemad lood

Oluline võit Ukrainale: vene väed suruti Lõmanist välja
Ukraina saavutas täieliku kontrolli Vene vägede peatuspaiga üle Ida-Ukrainas asuvas Lõmani linnas, kirjutab Financial Times.
Ukraina saavutas täieliku kontrolli Vene vägede peatuspaiga üle Ida-Ukrainas asuvas Lõmani linnas, kirjutab Financial Times.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.