13. mai 1998 kell 22:00

Pro Kapitali aktsiaemissioon juunis

Pro Kapitali peaaktsionäri Ernesto Preatoni sõnul on emissioon ja börsile pürgimine tingitud firma tormilisest arengust. On õige aeg osta kinnisvara hulgihinnaga ja hiljem müüa jaehinnaga, seetõttu ongi tarvis investorite baasi laiendada, lisas ta.

Emissiooni korraldava Balti Cresco Investeerimisgrupi juhatuse esimees Andres Rätsepp ütles, et Pro Kapital emiteerib miljon uut aktsiat, ühe aktsia müügihind on 40 krooni.

Pro Kapitali finantsjuhi Ilona Saari sõnul olid 1997. aastal firma äritulud 71,3 miljonit krooni ja puhaskasum 2,2 mln krooni. Käesoleva aasta puhaskasumiks prognoositakse 30 mln krooni, seega ligi 15 korda enam.

Ernesto Preatoni arvates on investoritel Eestis esmakordselt võimalus investeerida kinnisvaraarendusfirmasse ja teenida sealt ka kasumit. Ta lisas, et Pro Kapitali tegevus ei põhine laenukapitalil, seetõttu on ka riskid peaaegu olematud. Peale emissiooni on Pro Kapitali aktsiakapital 540 miljonit krooni, laenukohustusi lasub ettevõttel vaid 20 miljoni eest.

Pro Kapitali aktsiate kontrollpakk kuulub Itaalia ärimeestele Ernesto Preatonile ja Davide Bizzile. Firma suurim arendusprojekt on praegu Ilmarise kvartal Põhja-Tallinna linnaosas, mille arendusmaksumus küündib vähemalt 400 miljoni kroonini.

Hetkel kuum