• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pro Kapitali aktsiaemissioon juunis

  Pro Kapitali peaaktsionäri Ernesto Preatoni sõnul on emissioon ja börsile pürgimine tingitud firma tormilisest arengust. On õige aeg osta kinnisvara hulgihinnaga ja hiljem müüa jaehinnaga, seetõttu ongi tarvis investorite baasi laiendada, lisas ta.
  Emissiooni korraldava Balti Cresco Investeerimisgrupi juhatuse esimees Andres Rätsepp ütles, et Pro Kapital emiteerib miljon uut aktsiat, ühe aktsia müügihind on 40 krooni.
  Pro Kapitali finantsjuhi Ilona Saari sõnul olid 1997. aastal firma äritulud 71,3 miljonit krooni ja puhaskasum 2,2 mln krooni. Käesoleva aasta puhaskasumiks prognoositakse 30 mln krooni, seega ligi 15 korda enam.
  Ernesto Preatoni arvates on investoritel Eestis esmakordselt võimalus investeerida kinnisvaraarendusfirmasse ja teenida sealt ka kasumit. Ta lisas, et Pro Kapitali tegevus ei põhine laenukapitalil, seetõttu on ka riskid peaaegu olematud. Peale emissiooni on Pro Kapitali aktsiakapital 540 miljonit krooni, laenukohustusi lasub ettevõttel vaid 20 miljoni eest.
  Pro Kapitali aktsiate kontrollpakk kuulub Itaalia ärimeestele Ernesto Preatonile ja Davide Bizzile. Firma suurim arendusprojekt on praegu Ilmarise kvartal Põhja-Tallinna linnaosas, mille arendusmaksumus küündib vähemalt 400 miljoni kroonini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.