Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kinnisvaraturg jätkab stabiilselt

  Kinnisvarafirmade prognoosid Eesti kinnisvaraturul käesoleval aastal toimuva kohta on kardinaalselt erinevad. Tartu kinnisvarafirmad ennustavad, et kinnisvaraturul langevad oluliselt korterite ja büroopindade hinnad. Tallinna firmad arvavad, et mingit märgatavat üleüldist hinnalangust ei tule.
  Äripäev ei ennusta selleks aastaks kinnisvaraturule järsku hinnalangust. Me arvame, et hinnatase jääb stabiilseks.
  Tegelikult ei saagi Tartu ja Tallinna kinnisvarafirmade hinnanguid teineteisele vastandada, sest mõlema linna kinnisvaraturu areng on erinev.
  Kui Tartu kinnisvaramaaklerid väidavad, et Tartus korterite hinnad aasta alguses langesid, siis Tallinnas oli trend hoopis vastupidine. Toimetus ei jaga aga Tartu maaklerite seisukohta, et ülikoolilinnas toimunud langus kandub sellel aastal üle Tallinna.
  Järsk hinnataseme muutus leiaks kinnisvaraturul aset siis, kui inimeste sissetulekud ja maksujõulisus järsult väheneksid. Praegu ei ole küll mingit alust prognoosida Eesti majandusolukorra järsku halvenemist ja ettevõtete pankrotistumist.
  Prognoos, et möödunud aasta sügisel toimunud rahaturukriis toob endaga kaasa palgatõusu ja laenude väljastamise pidurdumise ning see tähendab omakorda kinnisvarahindade tõusu peatumist, Tallinnas ja ka näiteks Pärnus ei täitunud.
  Pigem vastupidi, tänu väiksele pakkumisele leidis aasta alguses pealinnas aset järsk korterite hinna tõus. Selline areng oli üllatuseks, sest aasta alguses ennustati hinnatõusu pidurdumist ja jäämist inflatsioonitempost allapoole.
  Kindlasti oli börsilangusel oma mõju kinnisvaraturul toimuvasse. Tundub, et aktsiahindade langus ja rahaturukriis põhjustas kinnisvaraturul hoopis hindade tõusu.
  Investorid suhtuvad börsi umbusklikult. Kinnisvaraturg tundub neile praegu kindlama rahapaigutuskohana. Näiteks on eduka ärimehe võrdkujuks muutunud Ernesto Preatoni Eestis kinnisvaraarendusse investeerinud sadu miljoneid kroone.
  Äripäev arvab, et hinnalangus võib kinnisvaraturul toimuda kahe-kolme aasta pärast, sest pikemas perspektiivis kinnisvara pakkumine suureneb nõudmisest kiiremini.
  Praegu võib hinnalangus leida aset halvas piirkonnas asuvate vanade korterite ja büroopindade puhul. Kvaliteetse kinnisvara hind tõenäoliselt sellel aastal aga hoopis tõuseb.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ehituspood Viimsis paneb uksed kinni: "Ootame tormiseid aegu“
Viimsi Kaubahoovis tegutsev ehituspood sulgeb praeguse plaani järgi novembri lõpus uksed, kuna näeb tulemas raskeid aegu.
Viimsi Kaubahoovis tegutsev ehituspood sulgeb praeguse plaani järgi novembri lõpus uksed, kuna näeb tulemas raskeid aegu.
Eksperdid: Eesti pensionisüsteem toetub liiga raskelt esimesele sambale
Eesti pensionisüsteemi sammaste loogika on paigast nihkunud. Nüüdselt ülekaalukalt esimese sambale toetuv süsteem ei paku piisavat asendussissetulekut ning vajab selgemat ja ausamat eesmärgistamist, kirjutavad Tallinna ülikooli professor Lauri Leppik ning arenguseire keskuse eksperdid Magnus Piirits ja Johanna Vallistu.
Eesti pensionisüsteemi sammaste loogika on paigast nihkunud. Nüüdselt ülekaalukalt esimese sambale toetuv süsteem ei paku piisavat asendussissetulekut ning vajab selgemat ja ausamat eesmärgistamist, kirjutavad Tallinna ülikooli professor Lauri Leppik ning arenguseire keskuse eksperdid Magnus Piirits ja Johanna Vallistu.
Autoaktsiad: GM rõõmustas investoreid, Tesla kurvastas
USA börsidel noteeritud autofirmade kolmanda kvartali müügitulemused paranesid nii General Motorsil kui ka Teslal, kuid viimase aktsia läks uudise peale langusse.
USA börsidel noteeritud autofirmade kolmanda kvartali müügitulemused paranesid nii General Motorsil kui ka Teslal, kuid viimase aktsia läks uudise peale langusse.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
LinkedIni ekspert juhtidele: tehke rohkem kisa ja kära, hoiate raha kokku
Ettevõtete juhid peaksid looma LindkedInis isikliku konto ja ehitama persoonibrändi, kuna see aitab tulevikus värbamiskulusid kokku hoida, rääkis LinkedIni ekspert Indrek Põldvee.
Ettevõtete juhid peaksid looma LindkedInis isikliku konto ja ehitama persoonibrändi, kuna see aitab tulevikus värbamiskulusid kokku hoida, rääkis LinkedIni ekspert Indrek Põldvee.
Hirmust tuleb rääkida, et seda mitte karta
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Elektri universaalteenuse hinnaarengu määrab saastekvoodi turg
Börsipaketi uue teenuse vastu vahetanud kliendid ei pea enam pingsalt jälgima Nord Pooli hindu, kuid peaks olema kursis saastekvoodi hinnaga, mis universaalteenust otseselt mõjutab, kirjutab Eesti Energia energiaturu ülevaates.
Börsipaketi uue teenuse vastu vahetanud kliendid ei pea enam pingsalt jälgima Nord Pooli hindu, kuid peaks olema kursis saastekvoodi hinnaga, mis universaalteenust otseselt mõjutab, kirjutab Eesti Energia energiaturu ülevaates.

Olulisemad lood

Eesti esirikas ärinaine: mulle meeldivad ilusad asjad
Pika ajalooga vanad majad ja mööbliäri on justkui ilusate asjade omamine, rääkis kinnisvaraärinaine ja Äripäeva 500 rikkama hulka kuuluv ettevõtja Jana Tool.
Pika ajalooga vanad majad ja mööbliäri on justkui ilusate asjade omamine, rääkis kinnisvaraärinaine ja Äripäeva 500 rikkama hulka kuuluv ettevõtja Jana Tool.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.