Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Taali kingitus kahtluse all

  Siseminister osales suurpettuses, mis tõi Hoiupangale 225 mln kr kahju

  Mitmete asjatundjate sõnul ei ole usutav, et Taal niisama kinkis Hoiupanga endisele peajuristile Marcel Vichmannile oma osaluse Hoiupanga Töötajate ASis (HTAS), mis ostis sügisel 345 miljoni krooni eest 1,5 miljonit Hoiupanga aktsiat.
  Hoiupanga juhatuse esimehe Üllar Jaaksoo teada kattis Taal suurema osa panga juhtide aktsiaostust. Ka ühe teise tipp-pankuri väitel pani Taal sügisel mängu põhiosa 126 miljonist kroonist, Haller ja Vichmann veidi vähem ning ülejäänud kolm HTASi aktsionäri lisasid igaüks 70 000 krooni.
  Kuna aktsiaost nurjus ja laenatud raha tuli Daiwa pangale tagasi maksta, siis näevad asjatundjad Vichmanni praeguse tegevuse taga Taali suunavat kätt.
  Veel ülemöödunud nädala lõpuni oli Taal formaalselt HTASi nõukogu liige. Nädal enne seda varastas HTAS Vichmanni juhtimisel Hoiupangalt 225 miljonit krooni ja 6 miljonit Hoiupanga aktsiat, on väitnud Hoiupanga praegused juhid.
  Kui osutub tõeks, et kõik HTASi aktsionärid, kaasa arvatud Olari Taal, on oma osaluse Vichmannile ära kinkinud, on viimasel vara 165 miljoni krooni eest. Mitme pankuri väitel on vähetõenäoline, et Taal ministrikoha saja miljoni krooni vastu vahetas.
  Siseminister Olari Taal ütles reedel, et ei kommenteeri praegu mitte midagi. Küll aga lubas ta avaldada sel nädalal põhjalikuma selgituse.
  Vichmann tunnistas, et suhtleb Taaliga tänaseni, kuid eitas tema suunavat kätt. «Taal ütles, et tegeleb praegu migratsiooniameti ja teiste siseministeeriumi allüksustega,» lisas ta.
  «Hansapanga üks juht on mind füüsilise vägivallaga ähvardanud. Vähemasti jäi mulle selline mulje,» kirjeldas Vichmann oma olukorda. Ta ei nõustunud kommenteerima ähvarduse sisu, kuid lisas, et asja praegu kontrollitakse.
  Hansapanga juhatuse esimees Jüri Mõis ütles, et Hansapank ei ole Vichmanni ähvardanud. Küll aga valetasid Hoiupanga juhid mulle näkku, öeldes, et Hoiupank pole seoses Daiwa laenuga mingeid kohustusi võtnud, lisas Mõis.
  Ühispanga juhatuse esimees Ain Hanschmidt ütles, et tema arvates oli sügisese aktsiaemissiooni detailidest teadlik ka ASi Hansa Investments juht ning Hoiupanga nõukogu esimees Joakim Helenius.
  Möödunud aasta 31. oktoobril toimunud Hoiupanga nõukogu koosolekul küsis Swedbanki esindaja Lars Olaf Ödlund panga juhatuselt, kas pank võttis seoses Daiwa laenuga kohustusi. Kuna Olari Taal inglise keelt ei valda, vastas küsimusele panga juhatuse aseesimees Priit Haller, kes kinnitas, et pank mingeid kohustusi ei võtnud.
  Eesti Panga esindaja Hoiupanga nõukogus Tanel Ross lausus, et Taal pidi esitatud küsimusest teadlik olema, sest kogu jutt tõlgiti koosolekul eesti keelde.
  Pärast Daiwa laenu ilmsikstulekut kinnitas Taal korduvalt ajakirjanikele, et Hoiupank pole mingeid kohustusi võtnud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
DelfinGroupi poolaasta mahud kasvasid järsult
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Riigikogu ratifitseeris Soome ja Rootsi ühinemise NATOga
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Eesti suurendab kaitseväe sõjaaja koosseisu veerandi võrra
Eesti kaitsevägi hakkab lähiaastail välja õpetama veel 10 000 reservväelast, kes sõja puhkemise korral määrataks maakaitse üksustesse.
Eesti kaitsevägi hakkab lähiaastail välja õpetama veel 10 000 reservväelast, kes sõja puhkemise korral määrataks maakaitse üksustesse.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.