EVEA astub ühte paati suurettevõtjatega

27. mai 1998, 00:00

Tööandjate ja tööstuse keskliit (ETTK) sõlmib täna EVEAga koostöölepingu, mille järgi ETTK kohustub arvestama EVEA ettepanekuid väikeettevõtjaid puudutavais sotsiaalkindlustuse küsimustes. Samas delegeerib EVEA oma esindaja töövõtjate, tööandjate ja valitsuse kolmepoolsetele läbirääkimistele.

ETTK juhatuse esimees Jüri Käo ütles, et EVEAga sõlmitav koostööleping on analoogne sellega, mille sõlmisid poolteist kuud tagasi ETTK ja suurettevõtete assotsiatsioon (ESEA). Omavaheline koostööleping on ka EVEA-l ja ESEA-l.

EVEA volikogu esimees Indrek Stahl rääkis, et väikeettevõtjatele on tähtis võidelda koos suurettevõtjatega rumalate seaduste ja otsuste vastu.

Stahl avaldas lootust, et kolme organisatsiooni omavaheliste koostöölepingutega tekkiv ühendus aitab lahendada väikeettevõtjate olulisi probleeme, mis on seotud näiteks laenude garanteerimise süsteemiga ja investeeringute vabastamisega tulumaksust.

Jüri Käo lausus, et kui mõni aasta tagasi võis ettevõtjaid ühendavate organisatsioonide vahel näha mõningast rivaalitsemist, siis praegu on jõutud asjaliku koostööni nii organisatsioonide juhatuste kui tegevjuhtkondade tasemel.

Kolmepoolsetel läbirääkimistel, millesse avalikkus on Käo väitel põhjendamatult leigelt suhtunud, on edaspidi tööandjate esindajad nii ETTK, ESEA kui EVEA.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing