Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kuidas asendada arvutihooldajat

  Pärast kevadet tuleb kuuldavasti suvi ehk selline aastaaeg, kus suurem osa kodanikest armastab puhata -- või vähemasti alustavad nad kevadel varakult nn rannahooajaks valmistumist, mis tähendab kui mitte enamat, siis paari trenniskäiku eesmärgiga likvideerida õllekõht ja/või tselluliit. Isikliku suveks valmistumise kõrval maksaks aga meeles pidada ka oma kontorit, sest minu tähelepanekute kohaselt juhtub valdav osa arvutite tuksiminekutest nimelt soojade ilmadega ja võimaluse korral ajal, kui mina ehk kõigeparandaja tahaksin kontorist ära olla.
  Lahendus on muidugi ainult üks -- tuleb leida firma, kes oleks nõus arvutite hooldamise enda peale võtma. Küsimus ei ole loomulikult ainult suves, praegu oleks lihtsalt tark selle peale mõelda ja tänu suvepuhkustele on olemas ka lihtne vabandus hooldusleping osta. Ah et firma juba tegi targa valiku ja koolitas välja tugihinge? Tubli, aga ka tema läheb puhkusele, rääkimata sellest, et samuti, nagu ei ole mõtet arvutihooldajat koormata juhtudega, kui arvuti lihtsalt veidi pai vajaks, ei tasu tungihinge kaela heita kõiki tehnilisi probleeme.
  Tuletage kasvõi meelde eelmise aasta moesõna TCO ehk total cost of ownership, ehk mingi seadme omamise peale tehtavaid kulutusi. Kui mu mälu mind ei peta, siis seadme hinnast kolm korda suurema summa jagu tööaega kulus selle peale, et kaastöötajad üksteist aidata üritasid.
  Arvutiparandamist on muidugi mitmesugust, see, mida mina mõtlen, on hoolduslepingu ostmine ja tähendab tõesti lepingut hooldajaga, kus viimane kohustub makstud raha suurusest sõltuvalt rohkem või vähem kiiresti kohale ilmuma ja arvuti kas kohapeal või kaasavõetuna ära parandama.
  Loomulikult ei tähenda leping seda, et teie maksate kopika ja hooldusmees jälgib seejärel andunult iga teie hiireliigutust -- tähelepanu hulk on seotud makstud raha hulgaga ja alati tasub järgi mõelda, kas osta leping, mis garanteerib kohaletuleku kolme tunni või kahe päeva jooksul. Kindlasti maksab aga endale selgeks teha, kas sõlmitud leping tähendab, et nad kohustuvad selle arvuti ka mingi aja jooksul korda tegema või ainult teid lohutama.
  Leping aga ei tähenda kindlasti seda, et te leiate kusagilt arvutipoes töötava onupoeg Kusti ja talle ümbrikuga veidi raha jagate. Kustide puhul on rida probleeme, näiteks kipuvad ka nemad puhkama, trammi alla jääma või parasjagu teise kliendiga hõivatud olema. Leping arvutihooldusfirmaga peaks teid sellistest muredest vabastama.
 • Hetkel kuum
Jaeinvestoreid tuleb üha tõsisemalt võtta
Oma Tallinna börsi rahapaigutustega miinuses istuv värske investor teeb teene mitte ainult iseendale, vaid temasugustele jaeinvestoritele laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Oma Tallinna börsi rahapaigutustega miinuses istuv värske investor teeb teene mitte ainult iseendale, vaid temasugustele jaeinvestoritele laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Apple andis investoritele külma duši Suurim langus kuue aasta jooksul
Apple teatas suurimast tulude langusest enam kui kuue aasta jooksul ja süüdistas selles tarneprobleeme.
Apple teatas suurimast tulude langusest enam kui kuue aasta jooksul ja süüdistas selles tarneprobleeme.
Adani Group: järjekordne suur petuskeem raputas maailma
India mogul Gautam Adani, kes veel jaanuari alguses maadles Elon Muskiga teise koha pärast maailma rikkaimate nimekirjas, on vähem kui kuu aja jooksul kaotanud nimekirjas 20 positsiooni.
India mogul Gautam Adani, kes veel jaanuari alguses maadles Elon Muskiga teise koha pärast maailma rikkaimate nimekirjas, on vähem kui kuu aja jooksul kaotanud nimekirjas 20 positsiooni.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Boroditš võitis Tallinnalt 90 000 eurot
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Sõda pühkis kolmandiku Ukraina majandusest
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Raadiohommikus teeme selgeks lennunduse hetkeseisu
Äripäeva raadionädala esimeses hommikuprogrammis süveneme reisilennunduse probleemidesse ning uurime, milline on eesti lennureisija lootus paremateks ühendusteks.
Äripäeva raadionädala esimeses hommikuprogrammis süveneme reisilennunduse probleemidesse ning uurime, milline on eesti lennureisija lootus paremateks ühendusteks.

Olulisemad uudised

Tele2 Eesti juht lahkub ametist
Telekomifirma Tele2 Eesti ettevõtte juht Chris Robbins on otsustanud lahkuda ametist ja Eestist.
Telekomifirma Tele2 Eesti ettevõtte juht Chris Robbins on otsustanud lahkuda ametist ja Eestist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.