27. mai 1998 kell 22:00

Suure valgusvooga grafoprojektor

Lamp

Võimsamad grafoprojektorid töötavad metallhaliidlambiga (kasutusiga 750--1000 tundi); väiksema võimsusega projektorites kasutatakse halogeenlampe (kasutusiga 50-- 75 tundi). Kasutades piisavalt suure valgusvooga projektorit, saate ka eredalt valgustatud ruumis terava ja selge kujutise.

Vahetus

Metallhaliidlambiga projektorid on alati ühe lambiga. Halogeenlambiga projektorites on tavaliselt kaks pirni, millest üks on tagavaraks. Seega on oluline lambivahetuse süsteem, mis võimaldab lambi läbipõlemise korral varulambi kergelt tööle lülitada. Üldiselt peab meeles pidama, et igale projekto- rile sobib vaid kindel lamp. Tähtsad pole ainult voldid või vatid, vaid ka lambi kuju. Kui lamp on teise kujuga, nihkub fookus ja korrektset pilti ei projitseeru.

Hind

Valgusvoog on üks põhilisi grafoprojektorite hinnakujundustegureid. Seega on väga võimsad seadmed kallid.

Hetkel kuum