• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Siim Kallas ei tea süüdistuskavast midagi

  Kallas ütles, et tal pole aimugi, millisele kriminaalkoodeksi paragrahvile tuginedes kavatseb prokuratuur taotleda talle võimaliku süüdistuse esitamist. Seni, kuni riigikogu liiget kaitseb saadikupuutumatus, mille saab talt võtta vaid riigikogu õiguskantsleri ettepanekul, pole prokuratuuril voli talle süüdistust esitada. Siim Kallas märkis, et talle pole tutvustatud ka võimaliku süüdistuse projekti.
  Riigiprokuratuur on seni küll vihjanud, et tal on kindel kavatsus esitada õiguskantslerile taotlus teha riigikogule esildis Siim Kallaselt saadikupuutumatuse äravõtmise kohta, kuid seni pole avalikustatud kriminaalkoodeksi paragrahvi, mille järgi Kallast tahetakse süüdistada.
  Ajakirjandusse jõudnud väiteid Kallase võimalikust süüdistamisest luhtunud tehingu varjamises viitavad üksnes võimalusele esitada keskpanga ekspresidendile süüdistus ametiseisundi kuritarvitamises või lohakuses. Mõlema paragrahvi puhul võib süüdimõistmise korral oodata rahatrahv või vabadusekaotus ühest kuni kolme aastani.
  Analoogne süüdistus esitati omal ajal ka Reformierakonna peasekretärile, riigikogu liikmele Heiki Kranichile, kelle süü aga ei leidnud kohtus tõendamist.
  Riigikogu mitme fraktsiooni liidrid on avaldanud valmisolekut hääletada Kallaselt saadikupuutumatuse võtmise poolt, juhul kui sellekohane ettepanek riigikogus hääletusele tuleb. Väidetavalt on seda võimalust arutanud Isamaaliit, Maarahva erakond, Maaliit ja ka Reformierakond ise.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Hiina suurfirma võimalik pankrot ähvardab kogu regiooni majandust
Hinna kinnisvarafirma Evergrande on kokkukukkumise äärel ning analüütikud hoiatavad, et hullema stsenaariumi puhul on sellel suur mõju ka ülejäänud maailmale.
Hinna kinnisvarafirma Evergrande on kokkukukkumise äärel ning analüütikud hoiatavad, et hullema stsenaariumi puhul on sellel suur mõju ka ülejäänud maailmale.
Sooman: pensioniraha voolab kinnisvarast mööda
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
MESi koroonalaenude eest vastutanud EKRE minister: mina ei tea midagi
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.