2. juuni 1998 kell 22:00

Turg leidis õrna toetuspinna

Tallinna börs avanes eile esmaspäevasest sulgemistasemest ca 5% madalamal. Turg toibus esimesest ehmatusest siiski suhteliselt kiiresti ja liikus kogu ülejäänud päeva vaikselt tõususuunas. ÄP indeks lõpetas börsipäeva 424,1 punktil, jäädes 1,8% siiski miinusesse.

Börsisüsteemi päevakäive oli korralik, ulatudes registreeritud 667 tehingus 65,75 mln kroonini. Kui tugevaks eile leitud õrn toetuspind osutub, peavad näitama juba järgmised päevad. Kasvanud ostuhuvi koos korraliku käibega mõningat stabiliseerumislootust annab.

Statistikaamet teatas eile, et esialgsetel andmetel oli I kvartali majanduskasv 8%. Seega osutusid kartused, et karmistunud majanduskeskkond ja intressitaseme tõus pidurdavad käesoleva aasta alguses majanduskasvu, alusetuteks.

Kuigi tagasilöök eelmise aasta IV kvartaliga on märgatav, jääb 8protsendine majanduskasv kindlasti positiivsete uudiste poolele. Rahandusministeerium jõudis juba ka teatada, et plaanib majanduskasvu prognoosi lähiajal ümber vaadata. Varem prognoosis rahandusministeerium selle aasta SKT kasvuks 5,5% ja tulevaks aastaks kuus protsenti.

Hetkel kuum