Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lühiuudised

  Hoiupanga juhtkond otsustas neljapäeva õhtul lõpetada kohtuvälise lahendi otsimise panga ja Hoiupanga Töötajate ASi juhi Marcel Vichmanni vahel.
  Panga juhatus ja nõukogu arutasid neljapäeva õhtul Daiwa pangast laenu võtnud Hoiupanga Töötajate ASi omaniku Marcel Vichmanni järjekordset ettepanekut juhtumi lahendamiseks, kuid otsustasid selle tagasi lükata. Hoiupanga juhatuse esimees Üllar Jaaksoo kinnitas, et panga juhatus ei kavatse enam Marcel Vichmanniga läbirääkimisi pidada.
  Vichmann väidab, et läbirääkimistel oli paindumatum pool Hoiupank. BNS
  Ehitusfirma EMV aktsionärid andsid reedel ettevõtte nõukogule õiguse korraldada kuni järgmise aasta 30. aprillini aktsiaemissioon, millega ettevõtte aktsiakapital suureneks maksimaalselt 23,7 miljonit krooni.
  «Otsus, millal aktsiaemissioon täpselt läbi viiakse ja millise instrumendi kujul, sünnib lähema kahe nädala jooksul,» ütles EMV juhatuse esimees Jaanus Otsa. Tema sõnul on ilmselt tegemist suunatud emissiooniga. BNS
  Arvutitootja Pennu peab läbirääkimisi liisingufirmadega, et müüa mõnele neist arvutite liisimisega tegeleva tütarfirma PCT Liising aktsiaid.
  «Oleme ette valmistanud pakkumised üsna mitmele liisingufirmale,» ütles Pennu nõukogu esimees Alo Koop. «Kõnelused on veel algjärgus, ma ei tahaks neid firmasid nimetada.»
  Koop ütles, et PCT Liisingu aktsiad müüakse, sest Pennu põhitegevus pole liisimine ja selle arendamine. «Oleme PCT Liisingust kujundanud normaalselt töötava struktuuri ja otsime praegu teist liisingufirmat või panka, kes oleks nõus võtma selle portfelli haldamise endale ning tegeleks selle finantseerimisega,» selgitas ta. BNS
  Norma turundusdirektori Peep Siimoni sõnul on Venemaa suurima autotootja AvtoVAZi seiskumine vähetõenäoline ja Norma jätkab kindlasti turvavarustuse tarneid.
  «Seda hirmu küll ei ole, et VAZ seisma jääks,» ütles Siimon. «Talvel olid neil küll suured müügiraskused, kuid praegu on asi juba paremuse poole liikuma hakanud.» Tema sõnul ei puuduta VAZi ka president Jeltsini ähvardus hakata maksuvõlglastega karmimalt ümber käima.
  «VAZil on sõlmitud pikaajaline riigivõlgade tasumise graafik ja seni on nad sellest kinni pidanud,» ütles Siimon. «VAZ maksab igal aastal umbes 300 mln dollari ulatuses vanu võlgu, eelmisel aastal said nad tubli maksumaksmise eest suisa aukirja.» BNS
  Tarbijahinnaindeksi kasvu aeglustumine 0,4 protsendini aprillis ja mais ei pruugi analüütikute hinnangul tähendada hinnatõusu pidurdumist.
  Ühe kuu tulemuste põhjal ei saa midagi öelda nii pika inertsiga asja kohta, nagu seda on tarbijahinnaindeks, ütles Hoiupanga turgude asedirektor Ago Lauri.
  Mitme aasta vältel on suvekuudel tarbijahinnaindeksi kasv olnud väiksem võrreldes aasta alguse ja lõpuga, märkis Lauri. Samal arvamusel oli ka Price Waterhouse'i analüütik Hardo Pajula, kelle sõnul viimaste kuude tulemus ei näita veel üldist trendimuutust. BNS
  Eesti krooni kattevara moodustas mai lõpul 10,85 miljardit krooni, kasvades kuu jooksul 7,5 protsenti.
  Baasrahanõudlus suurenes samal perioodil ligi 9,8 protsenti. Krooni kattevara kogumahtu suurendas peamiselt vahetatava välisraha hulga suurenemine. Vahetatava välisraha kogumaht moodustas mai lõpus 10,853 miljardit krooni.
  Eesti Panga kuld ja valuutareservid olid mai lõpul 10,832 mld krooni, kasvades kuuga 8,3 protsenti. BNS
 • Hetkel kuum
Rait Kaarma: mis tõi meid siia, viib meid ka edasi – Warren Buffetti eeskujul
Raamatute ja raha lugemine pole üksteist välistavad – vastupidi; väiksem või suurem bibliofiilia nooruses võib viia raha lugemiseni küpsemas vanuses, kirjutab vandeadvokaat Rait Kaarma arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Raamatute ja raha lugemine pole üksteist välistavad – vastupidi; väiksem või suurem bibliofiilia nooruses võib viia raha lugemiseni küpsemas vanuses, kirjutab vandeadvokaat Rait Kaarma arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Keskpank: euribori tipp peaks saabuma sügisel Ettevõtjatele tuleb kasum tänavu raskemalt
Kuigi euroala inflatsioonitempo aeglustub, jääb see kõrgemaks rahapoliitilises eesmärgis ettenähtust, mistõttu oodatakse rahaturgudel euribori tõusu, rääkis keskpanga prognoosimeeskonna juht Rasmus Kattai.
Kuigi euroala inflatsioonitempo aeglustub, jääb see kõrgemaks rahapoliitilises eesmärgis ettenähtust, mistõttu oodatakse rahaturgudel euribori tõusu, rääkis keskpanga prognoosimeeskonna juht Rasmus Kattai.
Amazoni konsultant tunnistas süüd altkäemaksuskeemis
Prominentne Amazon.com Inc. konsultant tunnistas end täna süüdi ettevõtte töötajatele altkäemaksu andmises skeemis, mille eesmärk oli anda veebimüüjatele konkurentsieelis, mille väärtus oli prokuröride hinnangul 100 miljonit dollarit, vahendab Yahoo Finance.
Prominentne Amazon.com Inc. konsultant tunnistas end täna süüdi ettevõtte töötajatele altkäemaksu andmises skeemis, mille eesmärk oli anda veebimüüjatele konkurentsieelis, mille väärtus oli prokuröride hinnangul 100 miljonit dollarit, vahendab Yahoo Finance.
Reaalajas börsiinfo
Palgatööl läbipõlenud viljandlane lõi ettevõtte: saan nüüd teha seda, mida naudin
Palgatööd tehes läbipõlenud muusik ja literaat Üllar Priks ehk Myrakas teeb Viljandis esimesi samme ettevõtjana.
Palgatööd tehes läbipõlenud muusik ja literaat Üllar Priks ehk Myrakas teeb Viljandis esimesi samme ettevõtjana.
Valitsus jätnuks Sutteri preemiata, nõukogu ei pidanud seda mikski "Kuidas saab maksta preemiat, kui nad ei ole ülesannetega hakkama saanud?"
Valitsusega piike murdnud Hando Sutterile võinuks tüli Reformierakonna ministritega kalliks maksma minna, sest ei rahandus- ega peaminister pea põhjendatuks maksta lahkuvale Eesti Energia juhile üle 75 000 euro tulemustasu. Ettevõtte nõukogu ei pidanud valitsuse kriitikat aga mikski.
Valitsusega piike murdnud Hando Sutterile võinuks tüli Reformierakonna ministritega kalliks maksma minna, sest ei rahandus- ega peaminister pea põhjendatuks maksta lahkuvale Eesti Energia juhile üle 75 000 euro tulemustasu. Ettevõtte nõukogu ei pidanud valitsuse kriitikat aga mikski.
Barack Obama: kui Putin kaotab, siis see ei tähenda, et olemegi võitnud
Endine USA president Barack Obama rääkis Austraalias Sydneys esinedes, kui katki – ja miks – on maailm. Suurt süüd näeb ta ka meedial.
Endine USA president Barack Obama rääkis Austraalias Sydneys esinedes, kui katki – ja miks – on maailm. Suurt süüd näeb ta ka meedial.
Eesti Gaas hakkab Latvijas Gazega lõunanaabrite jaeturul võistlema
Maikuust avaneb Lätis kodutarbijate gaasiturg ning seal kavatseb kaasa lüüa ka Eesti Gaas.
Maikuust avaneb Lätis kodutarbijate gaasiturg ning seal kavatseb kaasa lüüa ka Eesti Gaas.
Roheliste erakonna juhatus astub tagasi
Viimastel riigikogu valimistel hävingu läbi teinud Roheliste erakonna juhatus astub täies koosseisus tagasi.
Viimastel riigikogu valimistel hävingu läbi teinud Roheliste erakonna juhatus astub täies koosseisus tagasi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.