• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lühiuudised

  Hoiupanga juhtkond otsustas neljapäeva õhtul lõpetada kohtuvälise lahendi otsimise panga ja Hoiupanga Töötajate ASi juhi Marcel Vichmanni vahel.
  Panga juhatus ja nõukogu arutasid neljapäeva õhtul Daiwa pangast laenu võtnud Hoiupanga Töötajate ASi omaniku Marcel Vichmanni järjekordset ettepanekut juhtumi lahendamiseks, kuid otsustasid selle tagasi lükata. Hoiupanga juhatuse esimees Üllar Jaaksoo kinnitas, et panga juhatus ei kavatse enam Marcel Vichmanniga läbirääkimisi pidada.
  Vichmann väidab, et läbirääkimistel oli paindumatum pool Hoiupank. BNS
  Ehitusfirma EMV aktsionärid andsid reedel ettevõtte nõukogule õiguse korraldada kuni järgmise aasta 30. aprillini aktsiaemissioon, millega ettevõtte aktsiakapital suureneks maksimaalselt 23,7 miljonit krooni.
  «Otsus, millal aktsiaemissioon täpselt läbi viiakse ja millise instrumendi kujul, sünnib lähema kahe nädala jooksul,» ütles EMV juhatuse esimees Jaanus Otsa. Tema sõnul on ilmselt tegemist suunatud emissiooniga. BNS
  Arvutitootja Pennu peab läbirääkimisi liisingufirmadega, et müüa mõnele neist arvutite liisimisega tegeleva tütarfirma PCT Liising aktsiaid.
  «Oleme ette valmistanud pakkumised üsna mitmele liisingufirmale,» ütles Pennu nõukogu esimees Alo Koop. «Kõnelused on veel algjärgus, ma ei tahaks neid firmasid nimetada.»
  Koop ütles, et PCT Liisingu aktsiad müüakse, sest Pennu põhitegevus pole liisimine ja selle arendamine. «Oleme PCT Liisingust kujundanud normaalselt töötava struktuuri ja otsime praegu teist liisingufirmat või panka, kes oleks nõus võtma selle portfelli haldamise endale ning tegeleks selle finantseerimisega,» selgitas ta. BNS
  Norma turundusdirektori Peep Siimoni sõnul on Venemaa suurima autotootja AvtoVAZi seiskumine vähetõenäoline ja Norma jätkab kindlasti turvavarustuse tarneid.
  «Seda hirmu küll ei ole, et VAZ seisma jääks,» ütles Siimon. «Talvel olid neil küll suured müügiraskused, kuid praegu on asi juba paremuse poole liikuma hakanud.» Tema sõnul ei puuduta VAZi ka president Jeltsini ähvardus hakata maksuvõlglastega karmimalt ümber käima.
  «VAZil on sõlmitud pikaajaline riigivõlgade tasumise graafik ja seni on nad sellest kinni pidanud,» ütles Siimon. «VAZ maksab igal aastal umbes 300 mln dollari ulatuses vanu võlgu, eelmisel aastal said nad tubli maksumaksmise eest suisa aukirja.» BNS
  Tarbijahinnaindeksi kasvu aeglustumine 0,4 protsendini aprillis ja mais ei pruugi analüütikute hinnangul tähendada hinnatõusu pidurdumist.
  Ühe kuu tulemuste põhjal ei saa midagi öelda nii pika inertsiga asja kohta, nagu seda on tarbijahinnaindeks, ütles Hoiupanga turgude asedirektor Ago Lauri.
  Mitme aasta vältel on suvekuudel tarbijahinnaindeksi kasv olnud väiksem võrreldes aasta alguse ja lõpuga, märkis Lauri. Samal arvamusel oli ka Price Waterhouse'i analüütik Hardo Pajula, kelle sõnul viimaste kuude tulemus ei näita veel üldist trendimuutust. BNS
  Eesti krooni kattevara moodustas mai lõpul 10,85 miljardit krooni, kasvades kuu jooksul 7,5 protsenti.
  Baasrahanõudlus suurenes samal perioodil ligi 9,8 protsenti. Krooni kattevara kogumahtu suurendas peamiselt vahetatava välisraha hulga suurenemine. Vahetatava välisraha kogumaht moodustas mai lõpus 10,853 miljardit krooni.
  Eesti Panga kuld ja valuutareservid olid mai lõpul 10,832 mld krooni, kasvades kuuga 8,3 protsenti. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Evergrande jättis ka armuajal võlamaksed tegemata Ettevõte liigub pankroti poole
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Ehitusettevõtete TOP: hinnatõusud pole enam järsud, vaid igapäevased
Seekordses Äripäeva TOPi saates räägime ehitusettevõtete TOPist. Suuremad ehitusprojektid on üsna pikaajalised ja praeguse hinnatõusulainetuse ajal on väga keeruline tööde maksumust prognoosida. Nii on ehitusturul tekkimas lepingud, kus peatöövõtja marginaal on fikseeritud, kuid ehitusega seotud kulud tasutakse avatud arvete alusel.
Seekordses Äripäeva TOPi saates räägime ehitusettevõtete TOPist. Suuremad ehitusprojektid on üsna pikaajalised ja praeguse hinnatõusulainetuse ajal on väga keeruline tööde maksumust prognoosida. Nii on ehitusturul tekkimas lepingud, kus peatöövõtja marginaal on fikseeritud, kuid ehitusega seotud kulud tasutakse avatud arvete alusel.
Eestis kaks elektritootjat rivist väljas, hind kasvab päeval üle 500 euro Elektri import Venemaalt on tugevalt pärsitud
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.