Taanis avati Suur-Belti väina sild

08. juuni 1998, 00:00

18 kilomeetri pikkune sild jääb autoliiklusele suletuks esimesed kolm päeva, millele on kavandatud ulatuslikud pidustused -- üks päev on mõeldud jalakäijatele, teine jalgratturitele ja kolmas rulluisutajatele. Pidustuste organisaatorite hinnangul võib kolme päeva jooksul sillale oodata kuni 200 000 inimest.

Sild on esimene püsiühendus Seelandi saare, kus asub Taani pealinn Kopenhaagen, ja mandri-Euroopa vahel. Seni on saarelt mandrile sõitnud ainult rongid, mis kasutasid sillaehitusprojekti esimese etapina valminud raudteetunnelit.

Suur-Belti silda ehitati kümme aastat ning see läks maksma 60,9 miljardit Eesti krooni, jäädes Euroopa ühendusteede hulgas maksumuselt alla vaid Suurbritanniat ja Prantsusmaad ühendavale La Manche'i tunnelile. DPA-ETA

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing