7. juuni 1998 kell 22:00

Taanis avati Suur-Belti väina sild

18 kilomeetri pikkune sild jääb autoliiklusele suletuks esimesed kolm päeva, millele on kavandatud ulatuslikud pidustused -- üks päev on mõeldud jalakäijatele, teine jalgratturitele ja kolmas rulluisutajatele. Pidustuste organisaatorite hinnangul võib kolme päeva jooksul sillale oodata kuni 200 000 inimest.

Sild on esimene püsiühendus Seelandi saare, kus asub Taani pealinn Kopenhaagen, ja mandri-Euroopa vahel. Seni on saarelt mandrile sõitnud ainult rongid, mis kasutasid sillaehitusprojekti esimese etapina valminud raudteetunnelit.

Suur-Belti silda ehitati kümme aastat ning see läks maksma 60,9 miljardit Eesti krooni, jäädes Euroopa ühendusteede hulgas maksumuselt alla vaid Suurbritanniat ja Prantsusmaad ühendavale La Manche'i tunnelile. DPA-ETA

Hetkel kuum