• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maaelukomisjon tahab lasta ministri käskkirja tühistada

  Riigikogu maaelukomisjoni aseesimehe Vambo Kaalu sõnul annab Hiiumaal asuva Putkaste riigimajandi maa riigi omandusse jätmine valitsuskoalitsiooni poliitikutele võimaluse maaga äritseda.
  Putkaste riigimajandi tervikvara ostis 1997. a AS Lacto alghinnaga 3 mln krooni. Kuna vara müüdi tervikvarana, ei ole maaelu komisjoni liikmete hinnangul põllumajandusministeeriumil õigust maad riigi omandusse jätta.
  Põllumajandusministeeriumi infrastruktuuri ja maakasutuse büroo juhataja kohusetäitja Ants Tõnissoo sõnul on põllumajandusmaade peal riigi rajatised ja põllumajandusministri käskkiri ei ole seadusega vastuolus.
  Seaduse järgi on põllumajandusministeeriumil õigus maad riigi omandisse jätta seni, kui Putkaste riigimajand eksisteerib juriidilise isikuna. «Käskkirja tühistamisel tunnistaks peaminister Mart Siimann seadusetust,» ütles Tõnissoo.
  Tõnissoo lisas, et kui maad riigi omandusse ei jäeta, hakkavad maaga äritsema Käina vald ja maavanem. «Tegemist on Hiiumaa parimate põllumajandusmaadega.»
  Tõnissoo ütles, et maa riigi omandusse jätmisel ei jää AS Lacto maakasutusest ilma. Põllumajandusministeerium ja Lacto sõlmivad rendilepingu, mille kohaselt saab Lacto maad rentida 25 aastat. Rendilepingu järgi hakkab Lacto renti maksma 14 000 krooni aastas, lisas Tõnissoo.
  Hiiu maavanema Tiit Laja sõnul ei ole ta näinud põllumajandusministri käskkirja, kuid on teadlik Putkaste maade probleemidest. «Kahjuks pole mul maavanemana õigust sel teemal sõna võtta,» lisas Laja.
  Kui peaminister esmaspäeval põllumajandusministri käskkirja ei tühista, kinnistatakse vaidlusalune maa kinnistusametis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Tänast Tallinna börsi tõusu vedas Enefit Green
Tallinna börs lõpetas tänase kauplemispäeva tubli tõusuga, head minekut näitasid nii Pro Kapital Grupp kui Enefit Green.
Tallinna börs lõpetas tänase kauplemispäeva tubli tõusuga, head minekut näitasid nii Pro Kapital Grupp kui Enefit Green.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Mänguturul tasub investoritel vaadata vanade tegijate poole
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.