• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eluasemelaenud ei lähe kallimaks

  Eesti Ühispanga laenuosakonna juhataja Andres Kimberi sõnul ei kavatse Ühispank eluasemelaenu intresse lähitulevikus tõsta. Tarbimist soodustavate laenude intresside tase võib tasapisi küll tõusma hakata, sest pangad hakkavad laenamist rohkem piirama, rääkis Kimber. Eluasemelaenu hinnatakse suhteliselt riskivabaks, seetõttu pole selle laenutoote puhul intressitõus põhjendatud, lisas ta.
  Hansapanga eralaenu arendusjuhi Kersti Arro sõnul püüab Hansapank eluasemelaenu intresse mitte tõsta, pigem kavatsetakse laenu väljastada senisest rangematel tingimustel. Tarbimislaenu intressi tõstsime me eelmisel nädalal 2% võrra, eluasemelaenu peame me aga prioriteetsemaks, seetõttu pole nii suurt tõusu kindlasti oodata, lisas Arro. Ta nentis, et põhimõtteliselt on tarbimist soodustavate laenude intresside kergitamine tervitatav nähtus, sellest lähtuvalt on ka Hansapanga tarbimislaenu uus intress 18,5%. Arro ei välistanud siiski eluasemelaenu intressimäärade väikest tõusu.
  Hoiupanga uuringute arenduse divisjoni direktori Tanel Kõivupuu sõnul ei kavatse Hoiupank eluasemelaenu intresse tõsta. Hoiupank on kogu aeg rohkem provisjone maksnud, meid uus nõudmine ei puuduta, märkis Kõivupuu. Kui mingi intressimäärade tõus ette peaks tulema, siis ainult pärast liitumist Hansapangaga, lisas Kõivupuu.
  Tallinna tehnikaülikooli statistikaprofessor Vello Vensel ei usu eluasemelaenude intressimäärade endisele tasemele jäämist. Igale langusele järgneb tõus, intressid on viimase paari kuuga piisavalt langenud, üldprovisjonide suurenemine viib kindlasti intresside tõusuni, pealegi peavad intressid Eestis oleva 10% inflatsiooni ära katma, sõnas Vensel. Tõenäoliselt on tõus sujuv, sest äkiliste muutuste mõju on eestlased juba tunda saanud ning nende kahjulikkusest on aru saadud, lisas Vensel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Hiina suurfirma võimalik pankrot ähvardab kogu regiooni majandust
Hinna kinnisvarafirma Evergrande on kokkukukkumise äärel ning analüütikud hoiatavad, et hullema stsenaariumi puhul on sellel suur mõju ka ülejäänud maailmale.
Hinna kinnisvarafirma Evergrande on kokkukukkumise äärel ning analüütikud hoiatavad, et hullema stsenaariumi puhul on sellel suur mõju ka ülejäänud maailmale.
Sooman: pensioniraha voolab kinnisvarast mööda
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
MESi koroonalaenude eest vastutanud EKRE minister: mina ei tea midagi
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.