2. juuli 1998 kell 22:00

Lätis jätkub Toyota ja Opeli konkurents

Läti automüüjate assotsiatsiooni andmetel registreeriti Lätis mais 844 autot, mille väljalaskeaasta oli 1997 või 1998. Võrreldes aprilliga on seda 91 auto võrra enam. Markidest oli edukaim Toyota -- 71 autot mais ja 297 aasta algusest.

Eduka maiga õnnestus Toyotal mööduda eelmisel kuul liidriks olnud Opelist, mida on viie kuuga arvele võetud 271 (mais lisandus Opeleid vaid 41).

Rekordini jõudis aasta arvestuses kolmandat kohta hoidev Volkswagen, mida mais registreeriti tervelt 94. Endiselt hoiab kohta esikuuikus VAZ, enamikus on tegu maastikuautodega Niva. Mais registreeriti Lätis 59 VAZi, viie kuuga on neid lisandunud juba 237.

Läbi viimaste aastate on Lätis Eestiga võrreldes üliedukad olnud Renault ja Subaru, kes säilitavad oma esikuuiku positsioonid ka tänavu. Mais lisandus Lätti 70 Renault'd ja 37 Subarut.

Esikümnesse mahuvad veel Honda, Ford, Volvo ja Nissan. Viimastel kuudel on märgatavalt kasvanud Mercedeste arv. Eriti märkimisväärne oli maikuine tulemus, mil võeti arvele 40 autot (enam kui kolmandik selle aasta kogumahust).

Kui uute autode esmaregistreerimine samas taktis jätkub, lüüakse Lätis peagi kogu eelmise aasta tulemus -- tookord võeti arvele 5079 autot. Tänavu on esimese viie kuuga Lätis arvele võetud 3102 uut autot, mullu samal ajal oli vastav arv vaid 1697. ÄP

Hetkel kuum