• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ungari reiting tõusis

  Fitch IBCA hinnangul on Ungari majanduse põhinäitajad viimastel aastatel oluliselt paranenud ning riigil on head väljavaated maailma finantsturgude kriisist edukalt välja tulla. Ungari pangandussüsteemi peetakse Ida-Euroopa tugevaimaks, avaliku sektori võlg väheneb ning välisvahendite likviidsus on piisav.
  Ungari sisemajanduse kogutoodang (SKT) kasvas esimeses kvartalis 4,9%, võrreldes mullu sama ajaga. See on saanud teoks tänu neli aastat võimul olnud sotsialistide ja liberaalide majanduspoliitikale, mis eelistas lahendada makromajandusprobleemid era- ja avaliku tarbimise arvel. Tänu sellele on ka investeeringud kasvanud 12,1%. Eksport suurenes 28,3% ja import 24,7% ning kodumaine tarbimine vaid 1,5%.
  Maikuus tõstis Ungari välisvaluutalaenude reitingut ka Moody's Investors Services, kes andis uueks reitinguks Baa2.
  Parlamendivalimised võitnud noorte demokraatide partei Fidesz on sõlminud valitsuskoalitsiooni konservatiivse Ungari demokraatliku foorumiga (MDF) ja populistliku väiketalunike erakonnaga. Viimatimainitu saab neli ministrikohta ja 2000. a, kui täitub Arpad Gönczi ametiaeg, asub nende rahvusäärmusliku esinemisstiiliga liider Jozsef Torgyan presidendiametisse.
  Parlament peab peaminister Viktor Orbani valitsuse ja selle majandusprogrammi heaks kiitma 10. juulil. Kolmele koalitsioonierakonnale kuulub parlamendi 386 kohast 213. REUTERS-ETA-KL-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.