Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ungari reiting tõusis

  Fitch IBCA hinnangul on Ungari majanduse põhinäitajad viimastel aastatel oluliselt paranenud ning riigil on head väljavaated maailma finantsturgude kriisist edukalt välja tulla. Ungari pangandussüsteemi peetakse Ida-Euroopa tugevaimaks, avaliku sektori võlg väheneb ning välisvahendite likviidsus on piisav.
  Ungari sisemajanduse kogutoodang (SKT) kasvas esimeses kvartalis 4,9%, võrreldes mullu sama ajaga. See on saanud teoks tänu neli aastat võimul olnud sotsialistide ja liberaalide majanduspoliitikale, mis eelistas lahendada makromajandusprobleemid era- ja avaliku tarbimise arvel. Tänu sellele on ka investeeringud kasvanud 12,1%. Eksport suurenes 28,3% ja import 24,7% ning kodumaine tarbimine vaid 1,5%.
  Maikuus tõstis Ungari välisvaluutalaenude reitingut ka Moody's Investors Services, kes andis uueks reitinguks Baa2.
  Parlamendivalimised võitnud noorte demokraatide partei Fidesz on sõlminud valitsuskoalitsiooni konservatiivse Ungari demokraatliku foorumiga (MDF) ja populistliku väiketalunike erakonnaga. Viimatimainitu saab neli ministrikohta ja 2000. a, kui täitub Arpad Gönczi ametiaeg, asub nende rahvusäärmusliku esinemisstiiliga liider Jozsef Torgyan presidendiametisse.
  Parlament peab peaminister Viktor Orbani valitsuse ja selle majandusprogrammi heaks kiitma 10. juulil. Kolmele koalitsioonierakonnale kuulub parlamendi 386 kohast 213. REUTERS-ETA-KL-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Inglise keskpank kavatseb karmistada krüpovaluuta reegleid
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Raadiohommik: kaosest lennunduses ja suvisest kodukaunistamise hooajast
Suvi on kodukaunistamise ja aianduse tipphoaaeg. Kas koroonaaegne selle valdkonna buum hakkab vähenema? Arutame asja Hortese juhataja Kadri Ulla ja Gardesti juhatuse liikme Kristjan Kalganiga.
Suvi on kodukaunistamise ja aianduse tipphoaaeg. Kas koroonaaegne selle valdkonna buum hakkab vähenema? Arutame asja Hortese juhataja Kadri Ulla ja Gardesti juhatuse liikme Kristjan Kalganiga.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.