Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Raua- Robert kasvatab vesiroose

  Robert Lepikson on oma maal, paar kilomeetrit Võrust Vastseliina poole, rassinud kaks aastat. Tal on üle 80 hektari maad ja peegelsile järv, kus kasvavad vesiroosid.
  Endine minister ütleb, et ta tunneb ennast Võrumaal koduselt ja kohalikud elanikud on ta omaks võtnud. Eelmisel aastal teenis Lepikson ligi miljon krooni tulu ja deklareeris selle Võrumaal. Kohalik vald sai ärimehe tulumaksu arvel paarsada tuhat krooni eelarvesse juurde. «Sealsed inimesed vajavad raha rohkem kui tallinlased,» põhjendab Lepikson.
  «Sõidan rallit ja Eestimaal ringi liikudes avastasin kord selle koha,» räägib Lepikson armastuse tekkimisest Võrumaa vastu. «Neljast kinnistust koosnev maavaldus oli üle mõistuse odav,» lisab ärimees.
  Peale maavalduse Võrumaal kuulub Lepiksonile veel ligi nelikümmend hektarit Harju maakonnas ja 2800 ruutmeetri suurune maatükk Tallinnas.
  «Harjumaal asuva Pikavere-nimelise maaüksuse sai tagasi minu isa ja kinkis selle mulle,» räägib Lepikson. «See oli soostunud ala, millele on tehtud kuivendus. Kuna ma ei ole põllupidaja, kavatsen sinna tulevikus metsa istutada.»
  Lepiksoni maal Võru lähistel on kõike. Seal on põllumaad, viljapõld, heinamaa ja tihe kuusemets. «Põllu- ja heinamaa on ristiks kaelas ning metsas tuleb puhastusraie enne ära teha, kui keegi teine seda minu eest teeb,» kõneleb korda armastav peremees. Lepikson meenutab aastatagust juhtumit, kui ta oli veel siseminister ja tema maalt varastati paarkümmend tihumeetrit puid. «Vargad saadi kätte,» ütleb Lepikson rahulolevalt.
  Lepiksoni hämmastab üle kõige kohalike elanike ellusuhtumine. «See on vale jutt, et Võrumaal on kõige suurem tööpuudus,» väidab maaomanik. «Minu läheduses elavad kohalikud ei tahagi tööd teha, kuigi pakun neile palka, mis on suurem Võrumaa keskmisest.»
  «Küll ütleb üks, et on vaja laadale minna, küll väidab teine, et heinategu on käsil,» jätkab ta. «Tegelikult istuvad nad niisama ja viskavad viina.»
  Lepikson usub, et vähemalt kolme aasta pärast on tema maakodu ja koduümbrus korras, alaliselt ei kavatse ta siiski Võrumaale kolida.
 • Hetkel kuum
Kaimar Karu: valitsusjuhi üleskutse alandada müügihindu on populism
Kestlike lahenduste otsimise ja koostöö asemel kord kodanikke, kord ettevõtteid süüdlasena sihtmärgiks seadev riigivalitsemine on käpardlik, kirjutab ettevõtja, endine väliskaubanduse ja IT-minister Kaimar Karu vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Kestlike lahenduste otsimise ja koostöö asemel kord kodanikke, kord ettevõtteid süüdlasena sihtmärgiks seadev riigivalitsemine on käpardlik, kirjutab ettevõtja, endine väliskaubanduse ja IT-minister Kaimar Karu vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Kaimar Karu: valitsusjuhi üleskutse alandada müügihindu on populism
Kestlike lahenduste otsimise ja koostöö asemel kord kodanikke, kord ettevõtteid süüdlasena sihtmärgiks seadev riigivalitsemine on käpardlik, kirjutab ettevõtja, endine väliskaubanduse ja IT-minister Kaimar Karu vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Kestlike lahenduste otsimise ja koostöö asemel kord kodanikke, kord ettevõtteid süüdlasena sihtmärgiks seadev riigivalitsemine on käpardlik, kirjutab ettevõtja, endine väliskaubanduse ja IT-minister Kaimar Karu vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
DelfinGroup plaanib maksta esimese kvartali eest dividendi
DelfinGroup teeb aktsionäridele ettepaneku maksta esimese kvartali eest üle 800 000 euro dividendi.
DelfinGroup teeb aktsionäridele ettepaneku maksta esimese kvartali eest üle 800 000 euro dividendi.
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: mõistagi tabas mind raev, kuid härrasmees häält ei tõsta Täiendatud kell 9.53
Kui härrasmees saab töötukassast kõik plaanid põõsasse paiskava vastuse, siis otsib ta delikaatselt üles augud seaduses ja pääseb ilma suurema tolmutamiseta teispoole kiviseina, kirjutab Äripäeva kolumnist Üllar "Myrakas" Priks.
Kui härrasmees saab töötukassast kõik plaanid põõsasse paiskava vastuse, siis otsib ta delikaatselt üles augud seaduses ja pääseb ilma suurema tolmutamiseta teispoole kiviseina, kirjutab Äripäeva kolumnist Üllar "Myrakas" Priks.
Raadiohitid: kui palju kinnisvaraturg veel kukub?
Kinnisvara on jätkuvalt kuum teema: Tõnu Toompark ja Lenno Uusküla rääkisid raadiohittides, kuidas turg käitub praegu ja lähitulevikus.
Kinnisvara on jätkuvalt kuum teema: Tõnu Toompark ja Lenno Uusküla rääkisid raadiohittides, kuidas turg käitub praegu ja lähitulevikus.
Fantoomliitujad vabastasid gigavati jagu võrguvõimsust
Võrguettevõtete andmetel on fantoomliitujad pärast elektrituruseaduse muudatuste jõustumist vabastanud juba üle 1000 megavati jagu võrguvõimsust.
Võrguettevõtete andmetel on fantoomliitujad pärast elektrituruseaduse muudatuste jõustumist vabastanud juba üle 1000 megavati jagu võrguvõimsust.
Raadiohommikus: Võrumaa, Rootsi ja kaugemadki kohad
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis tuleb juttu immigratsioonipoliitikast, Nursipalust ja Rootsist.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis tuleb juttu immigratsioonipoliitikast, Nursipalust ja Rootsist.
Raadiohommikus võite teeninud õnnelikud ettevõtjad
Esmaspäevases raadiohommikus räägime äsja asutatud ja Rakveres suure hanke võitnud teedeehitusfirma osanikuga, Baltimaade ainsa kahe Michelini tärni restorani omanikuga ja ehitusfirma juhiga.
Esmaspäevases raadiohommikus räägime äsja asutatud ja Rakveres suure hanke võitnud teedeehitusfirma osanikuga, Baltimaade ainsa kahe Michelini tärni restorani omanikuga ja ehitusfirma juhiga.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.