23. juuli 1998 kell 22:00

Börs on maha rahunemas

Hommikuse kerge languse järel liikusid aktsiate hinnad neljapäeva pärastlõunal taas üles. Maaklerite sõnul lähtus peamine ostusurve Helsingist, kuid väike kauplemiskäive näitab, et tegelik huvi on suhteliselt loid. Õhtune teade Hansapanga reitingu alandamisest ning Ühispanga reitingust ei mõjutanud oluliselt kauplemise käiku ning polnud tõsisematele tegijatele ilmselt ka üllatuseks.

Pangandussektoris hinnad tõusid, edukaim oli Ühispank 4,82%ga. Pangasektori indeks tõusis 4,04%, 489,59ni. Tööstussektori indeks langes 0,51%, 50,54ni sest vaid Norma ja Saku jäid positiivse poole peale. Enim kaubeldi Hansapangaga, lisaks temale ületasid miljonikäibe vaid Ühispank, EMV ja Viru Rand.

Taaskahanevaid käibeid vaadates tuleb tõdeda, et vahepealne ilus tõusuhetk ongi läbi. Märkimisväärse tõusu jätkumine praeguse info alusel on vähepõhjendatud, pigem võiks oletada vajumist uude suveunne, eriti kuna ka välisturgudel näib tipphetk möödas olevat. Seda muidugi juhul, kui uued uudised praegust rahu ja vaikust rikkuma ei pääse.

Hetkel kuum