• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lühiuudised välismaalt

  Viis Euroopa juhtivat õigusabifirmat teatasid plaanist moodustada kontinendi suurim õigusabifirma.
  Suurbritannia Linklaters & Paines ühendab jõud Belgia De Bandt, van Hecke & Lagaega, Hollandi Brauw Blackstone Westbroek NV-ga, Rootsi Lagerlöf & Lemani ja Saksa Oppenhoff & Raedleriga.
  Uus rahvusvaheline firma Linklaters & Alliance ühendab 1900 juristi ja eksperti 28 kontoris üle kogu Euroopa, pakkudes finants- ja äriteenuseid kontinendi suuremates äri- ja finantskeskustes. REUTERS-BNS
  Prantsusmaa otsus liita riiklik Aerospatiale eraomanduses oleva Lagardere gruppi kuuluva Matraga avab tee üleeuroopalise kaitsetööstuse loomiseks, mis suudaks konkureerida Ühendriikide sõjalis-tööstusliku kompleksiga.
  Tulevikus võib see aidata kaasa ELi ühtse kaitsepoliitika loomisele, mis annaks Euroopale suurema kaalu ka NATOs. REUTERS-BNS
  Venemaa keskpank teatas, et hakkab edaspidi igal nädalal avaldama Venemaa rahalise baasi mahtu ja muid andmeid, mis iseloomustavad riigi finantssüsteemi seisundit.
  Praegu on keskpanga rahaline baas 166 mld rubla, võrrelduna 164,5 mld rublaga 1. jaanuaril.
  Rahaline baas sisaldab keskpanga käibesse lastud sularaha ja keskpanga süsteemi kuuluvate krediidiorganisatsioonide kohustuslikke reserve. RIA NOVOSTI-ETA
  Filipiinide president Joseph Estrada käis ASEANi välisministrite kohtumisel välja ühtse turu ja ühtse valuuta idee.
  Estrada ütles, et on aeg lahendada Teisest maailmasõjast jäänud lahkhelid.
  «...On aeg, et Jaapan, Hiina ja Korea arutaksid asjad avameelselt läbi ning saaksid minevikust üle. Siis võivad realiseeruda suuremad unistused. Üks turg. Üks valuuta. Üks kogukond.» Näiteks tõi Estrada Euroopa Liidu. REUTERS-BNS
  USA on nördinud, et EL püüab mobiilside alal orienteeruda uuele ühtsele standardile, mis ei luba USA kompaniidele vaba ligipääsu turule. Uus standard võimaldab kergemat ühildumist Internetiga ja videokujutiste edasiandmist, võisteldes teiste seas Qualcommi jm USA kompaniide pakutavate standarditega. REUTERS-ETA
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.