• OMX Baltic−0,05%291,07
  • OMX Riga−0,26%883,16
  • OMX Tallinn−0,02%1 848,52
  • OMX Vilnius−0,32%1 132,3
  • S&P 5000,08%5 667,56
  • DOW 300,08%41 985,35
  • Nasdaq 0,52%17 784,05
  • FTSE 100−0,63%8 646,79
  • Nikkei 225−0,2%37 677,06
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,92
  • GBP/EUR0,00%1,19
  • EUR/RUB0,00%91,85
  • OMX Baltic−0,05%291,07
  • OMX Riga−0,26%883,16
  • OMX Tallinn−0,02%1 848,52
  • OMX Vilnius−0,32%1 132,3
  • S&P 5000,08%5 667,56
  • DOW 300,08%41 985,35
  • Nasdaq 0,52%17 784,05
  • FTSE 100−0,63%8 646,79
  • Nikkei 225−0,2%37 677,06
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,92
  • GBP/EUR0,00%1,19
  • EUR/RUB0,00%91,85
  • 05.08.98, 01:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Tööandjad pole rahul kutseõppeasutustega

Eesti hotellide ja restoranide liitu (EHRL) kuuluvad ettevõtted on statistika kohaselt võtnud viimase kolme aasta jooksul tööle 100 kesk-eriõppeasutuse lõpetanut.
Rakendust on nad põhiliselt leidnud koka, kelneri ja administraatori ametikohtadel. Eelmiste aastate kogemused näitavad, et äsja kutsekeskkooli lõpetanud ei osutu tihtipeale piisavalt kvalifitseerituks, ütles EHRLi personali- ja koolituskomisjoni esinaine Kärt Kirso. «Kutsekeskkooli lõpetanud noored ei tunne nüüdisaegset tehnikat, ka jääb vajaka suhtlusoskusest, mille arendamisele peaks tähelepanu pöörama ka koolis,» selgitas Kirso
Reval Hotelligrupi personaliosakonna juhataja Marje Tepp möönis, et tööjõudu tuleb eelkõige otsida ikkagi tänavalt, sest kutsekeskkooli lõpetanud ei ole huvitatud töötamisest omandatud erialal.
Teppi hinnangul ei suuda kutseõppeasutused kohandada oma õppeprogramme turu vajaduste järgi. Sellega kaasneb paratamatult tööandja vajadus lihvida kutsekoolide puudujääke ja investeerida täiendavalt koolitusse.

Seotud lood

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Podcastid

Tagasi Äripäeva esilehele