Ekspankur Farmat juhtima

14. august 1998, 00:00

Tallinna farmaatsiatehase nõukogu kutsus kolmapäeval tagasi ettevõtte juhatuse ja nimetas uueks juhatajaks kriminaalkaristust kandnud Arno Kaseniidu.

Pankrotistunud Otepää Ühispanga juht Arno Kaseniit sai 1995. a märtsis Tartu ringkonnakohtult nelja-aastase vanglakaristuse.

Kohus mõistis panga direktorilt Valmar Visnapuult ja panga juhatuse esimehelt Kaseniidult panga kasuks tekitatud kahjude katteks välja 320 845 krooni. Lisaks mõistis kohus Kaseniidult välja 302 560 krooni. Panga juhtivtöötajaid süüdistati riisumises.

Arno Kaseniit on end viimastel aastatel Magnum Grupis töötades hästi näidanud, ütles ettevõtte nõukogu esimees Valdis Jakobsons.

Börsi tegevdirektori kohusetäitja Rain Semper ütles, et see on siiski ettevõtte juhtorganite kohus nimetada inimesi juhtpositsioonidele. Börs ei takista otsuste tegemist. Semper märkis, et tema teada ei ole ka teiste maailma börside reeglites sätteid, mis piiraksid börsiettevõtetel mingil moel inimeste valimist kaubeldavate ettevõtete tegevjuhtkonda.

Semper ei soovinud avaldada enese hinnangut, kuidas Farma aktsionärid võivad suhtuda süüdimõistetud ekspankuri valimisse niigi raskustesse sattunud ettevõtte juhiks. «Iga investor peab ise andma hinnangu ettevõtte tegevusele,» ütles ta vaid.

«See oli 6 aastat tagasi,» ütles Jakobsons, kommenteerides Kaseniidu süüdimõistmist ametiseisundi kuritarvitamises Otepää Ühispanga juhatuse esimehena.

EPA majandusteaduskonna lõpetanud Kaseniit on olnud Silmeti finantsdirektor, AS ELK finantsdirektor, Tartu Kommertspanga Otepää filiaali juht ja Otepää aselinnapea.

Farmaatsiatehase nõukogu kutsus ebarahuldava töö tõttu tagasi turundusdirektori ja juhatuse liikme Jüri Metsaoru ja rahuldas ettevõtte juhatuse esimehe Jaak Hioni ning juhatuse liikme Aivi Velleste tagasiastumisavaldused. BNS

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing