• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ekspankur Farmat juhtima

  Tallinna farmaatsiatehase nõukogu kutsus kolmapäeval tagasi ettevõtte juhatuse ja nimetas uueks juhatajaks kriminaalkaristust kandnud Arno Kaseniidu.
  Pankrotistunud Otepää Ühispanga juht Arno Kaseniit sai 1995. a märtsis Tartu ringkonnakohtult nelja-aastase vanglakaristuse.
  Kohus mõistis panga direktorilt Valmar Visnapuult ja panga juhatuse esimehelt Kaseniidult panga kasuks tekitatud kahjude katteks välja 320 845 krooni. Lisaks mõistis kohus Kaseniidult välja 302 560 krooni. Panga juhtivtöötajaid süüdistati riisumises.
  Arno Kaseniit on end viimastel aastatel Magnum Grupis töötades hästi näidanud, ütles ettevõtte nõukogu esimees Valdis Jakobsons.
  Börsi tegevdirektori kohusetäitja Rain Semper ütles, et see on siiski ettevõtte juhtorganite kohus nimetada inimesi juhtpositsioonidele. Börs ei takista otsuste tegemist. Semper märkis, et tema teada ei ole ka teiste maailma börside reeglites sätteid, mis piiraksid börsiettevõtetel mingil moel inimeste valimist kaubeldavate ettevõtete tegevjuhtkonda.
  Semper ei soovinud avaldada enese hinnangut, kuidas Farma aktsionärid võivad suhtuda süüdimõistetud ekspankuri valimisse niigi raskustesse sattunud ettevõtte juhiks. «Iga investor peab ise andma hinnangu ettevõtte tegevusele,» ütles ta vaid.
  «See oli 6 aastat tagasi,» ütles Jakobsons, kommenteerides Kaseniidu süüdimõistmist ametiseisundi kuritarvitamises Otepää Ühispanga juhatuse esimehena.
  EPA majandusteaduskonna lõpetanud Kaseniit on olnud Silmeti finantsdirektor, AS ELK finantsdirektor, Tartu Kommertspanga Otepää filiaali juht ja Otepää aselinnapea.
  Farmaatsiatehase nõukogu kutsus ebarahuldava töö tõttu tagasi turundusdirektori ja juhatuse liikme Jüri Metsaoru ja rahuldas ettevõtte juhatuse esimehe Jaak Hioni ning juhatuse liikme Aivi Velleste tagasiastumisavaldused. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aivar Uutar: renoveerime kinnisvara energiasäästlikuks tulemusest sõltuva ergutusega
Senise vaid avaliku sektori hoonefondi ja elamute renoveerimistoetus on ajale jalgu jäänud. Energiatõhususe visionäär Aivar Uutar pakub arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis välja uue lahenduse.
Senise vaid avaliku sektori hoonefondi ja elamute renoveerimistoetus on ajale jalgu jäänud. Energiatõhususe visionäär Aivar Uutar pakub arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis välja uue lahenduse.
Elmo Rent jäi novembris käibeprognoosile alla Selle aasta käibeprognoos on aga juba ületatud
Elmo Rent kasvatas novembris aastatagusega võrreldes käivet, aga võrreldes oktoobriga langes see hooajalistest teguritest tingituna tublisti, selgub börsiteatest.
Elmo Rent kasvatas novembris aastatagusega võrreldes käivet, aga võrreldes oktoobriga langes see hooajalistest teguritest tingituna tublisti, selgub börsiteatest.
Eestis kaks elektritootjat rivist väljas, hind kasvab päeval üle 500 euro Elektri import Venemaalt on tugevalt pärsitud
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.
Analüütik: suurema palga küsija süvendab hinnatõusu
Kuigi energiahindade tõusu tõttu on mõistetav küsida suuremat palgatõusu, suurendab see ohtu laiapõhjalisemaks ja pikemalt kestvaks inflatsiooniks, märgib Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja.
Kuigi energiahindade tõusu tõttu on mõistetav küsida suuremat palgatõusu, suurendab see ohtu laiapõhjalisemaks ja pikemalt kestvaks inflatsiooniks, märgib Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja.