• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venemaa tõi Tallinna turu alla

  Eile hommikune Venemaa keskpanga otsus laiendada rubla kõikumiskoridori, mis sisuliselt tähendas rubla devalveerimist, viis aktsiate hinnad Tallinna börsil kiirele langusele. Turg avanes eile hommikul reede õhtuse tasemega võrreldes ligi 6% madalamal. Päeva jooksul turg õrnalt kosus, kuid jäi sellegipoolest õhtul ligi 3 protsendiga miinusesse -- ÄP indeks lõpetas 374,71 punkti tasemel.
  Suurem langus tabas eile eeskätt Venemaaga rohkem seotud ettevõtteid. Põhinimekirja suurim kukkuja oli Forekspanga aktsia (-13,45%), millele järgnes Norma (-9,98%). Mõlema ettevõtte puhul on Venemaa turule suunatud tegevusel ettevõttes suur osakaal.
  Eilsel tormilisel päeval selgusid ka Hansa- ja Ühispanga juulikuu tulemused. Hansapank teavitas, et teenis juulis 10,6 mln kr kasumit. Ühispank kandis ühinemiskulude ja täiendavate provisjonide kattena maha kogu sel aastal teenitud kasumi.
  Eeskätt Hansapanga tulemus paistis turgudele meeldivat ja nagu maaklerid viitasid, tekkis Helsingi börsil taas ostuhuvi Hansapanga aktsia vastu. Hansapanga aktsia kukkus päevaga vaid 0,86%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Euroopa aktsiaturud taastuvad eelmise nädala järsust langusest Baltikumis langus
Euroopa aktsiaturud on täna eelmise nädala järsust langusest taastunud, sest omikrontüvega seotud hirmud on taandunud, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on täna eelmise nädala järsust langusest taastunud, sest omikrontüvega seotud hirmud on taandunud, vahendab Reuters.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Põllumajanduse esindajad kritiseerivad valitsuse kliimaseisukohta
Valitsuse kliimaseisukoht seab toidutootmise löögi alla, samuti puudub mõjuanalüüs, teatas põllumajandus-kaubanduskoda.
Valitsuse kliimaseisukoht seab toidutootmise löögi alla, samuti puudub mõjuanalüüs, teatas põllumajandus-kaubanduskoda.