17. august 1998 kell 22:00

Venemaa tõi Tallinna turu alla

Eile hommikune Venemaa keskpanga otsus laiendada rubla kõikumiskoridori, mis sisuliselt tähendas rubla devalveerimist, viis aktsiate hinnad Tallinna börsil kiirele langusele. Turg avanes eile hommikul reede õhtuse tasemega võrreldes ligi 6% madalamal. Päeva jooksul turg õrnalt kosus, kuid jäi sellegipoolest õhtul ligi 3 protsendiga miinusesse -- ÄP indeks lõpetas 374,71 punkti tasemel.

Suurem langus tabas eile eeskätt Venemaaga rohkem seotud ettevõtteid. Põhinimekirja suurim kukkuja oli Forekspanga aktsia (-13,45%), millele järgnes Norma (-9,98%). Mõlema ettevõtte puhul on Venemaa turule suunatud tegevusel ettevõttes suur osakaal.

Eilsel tormilisel päeval selgusid ka Hansa- ja Ühispanga juulikuu tulemused. Hansapank teavitas, et teenis juulis 10,6 mln kr kasumit. Ühispank kandis ühinemiskulude ja täiendavate provisjonide kattena maha kogu sel aastal teenitud kasumi.

Eeskätt Hansapanga tulemus paistis turgudele meeldivat ja nagu maaklerid viitasid, tekkis Helsingi börsil taas ostuhuvi Hansapanga aktsia vastu. Hansapanga aktsia kukkus päevaga vaid 0,86%.

Hetkel kuum