• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Võru Juust jätkab piima ostmist väiketootjailt

  Paljud piimatootjad Võrumaal on ärevuses -- AS Võru Juust reorganiseerib oma «pukipiimaringe».
  1. jaanuariks 1999. aastal jääb tõesti praeguse 14 piimaringi asemel alles 10 uue marsruudiga ringi. Reorganiseerimine on olnud pidev, näiteks 1997. a oli piimaringe 19. Muudatused on tingitud majanduslikest põhjustest, sest väiketootjatelt varutava piima kogus pidevalt väheneb. Samas aga on kasvanud piima kokkuost aasta esimesel poolel 150% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Tootjate lõikes on võrreldes eelmise aasta esimese 6 kuuga piimavarumine muutunud järgmiselt: lepinguliste suurtootjate toodang oli 131%, lepingulistel talunikel 126% ja väiketootjatel 81%. Väiketootjate müüdavat piima oli vähem 400 tonni. Väiketootjate osakaal väheneb pideval. Kümme aastat tagasi oli see kogu varutava piima koguses üle 30%, nüüd vaid 7,4%.
  Mis aga muutub seoses reorganiseerimisega tootja jaoks? Kõige lühemalt vastates -- ei midagi olulist. AS Võru Juust ei lõpeta piima kokkuostu väiketootjatelt. Muidugi ei ole meil täna võimalik öelda, millised otsused võivad tulla võimuorganitelt.
  Piimaringide reorganiseerimist oleme planeerinud nii, et varumine muutuks efektiivsemaks. Kui öeldakse, et nüüd muutub paljudel väiketootjatel piima müük võimatuks, siis nii see ei ole. Näiteks sulgesime nn Urvaste ringi, kuid selle marsruudi katavad nüüd autod kahelt lähedaselt ringilt.
  Veidi suurem muudatus on otsus hakata uueks aastaks sõlmima lepinguid vaid nende tootjatega, kelle 1998. aastal Võru Juustule müüdava piima kogus oli 25 tonni või rohkem. Sellise otsuse võtsime vastu, sest ei saa garanteerida kõigi lepingutingimuste täitmist väga väikeste toodangukoguste puhul. 25tonnine aastatoodangu piir lepingu tarbeks on Eestis üks väiksemaid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Tallinna Sadama kommertsjuht ostis 10 000 euro eest aktsiaid
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Vähemalt viis head ja paljulubavat investeerimisideed
Äripäeva raadio kuulajate lemmiksaated toovad kuulajateni nii head investeerimisideed kui ka viisid, kuidas ükssarvikud ja mitmekordne tootlus üles leida. Siin on nädala viis Äripäeva raadio kuulajate lemmikut, mida tasub kuulata.
Äripäeva raadio kuulajate lemmiksaated toovad kuulajateni nii head investeerimisideed kui ka viisid, kuidas ükssarvikud ja mitmekordne tootlus üles leida. Siin on nädala viis Äripäeva raadio kuulajate lemmikut, mida tasub kuulata.