20. august 1998 kell 22:00

Nordika peatas kõnelused nädalavahetuseks

Mitmepäevaste läbirääkimiste järel lahkusid eile Eestist EBRD ja Suurbritannia investeerimisfondi Hodgson Martin esindajad. Pooleli jäänud kõnelused Nordika Kindlustusega peaksid lõpusirgele jõudma esmaspäeval. Nordika Kindlustuse juhatuse liikme Jaanus Reisneri sõnul on veel mitmeid detaile, mis tuleb enne lepingu sõlmimist läbi arutada. Investorite palvel keeldus ta aga täpsemaid kommentaare andmast.

Suurbritannia investeerimisfondi Hodgson Martin tegevdirektor Allan F. Hodgon ei kommenteerinud täpsemalt senist läbirääkimiste käiku, kuid märkis, et peale Nordika Kindlustuse plaanitakse investeeringuid teistessegi Balti riikide seltsidesse.

«Meie arvamuse kohaselt on Balti riigid väga huvitav koht investeerimaks kindlustusse ning meil on mitmeid läbirääkimisi kindlustusseltsidega kõigis kolmes riigis,» lausus ta. Nordika Kindlustusega jõuavad läbirääkimised Hodgoni sõnul kõige esimesena lõpusirgele.

Jaanus Reisneri sõnade kohaselt plaanitakse aktsiakapitali suurendamist 60 mln kroonilt 102,5 mln kroonile suunatud aktsiaemissiooni teel. 40 500 emiteeritavast aktsiast omandab EBRD kavandatu kohaselt veidi üle 10 000 aktsia. EBRD ja Saksamaa edasikindlustusfirma Kölnische Rücki vahendeid investeeriv Hodgon Martin plaanib omandada üle 30 000 aktsia. Emiteeritavate aktsiate hind ületab Reisneri sõnul 1,1 korda aktsiate 1000kroonise nominaalväärtuse. Kokkuleppe kohaselt esitavad uued investorid ka ühe liikme Nordika nõukokku.

Vastav kavatsuste protokoll sõlmiti tänavu 27. juulil.

Esialgsetel andmetel teenis Nordika esimesel poolaastal tehnilist kasumit kolm mln krooni ning puhaskasumit 7 mln krooni. Nordika Kindlustuse eelmise aasta auditeeritud puhaskasum oli 11,4 miljonit krooni.

Hetkel kuum