25. august 1998 kell 22:00

Arvutifirma süüdistab Ühispanka raiskamises

Hewlett Packard (HP) OY Eesti filiaali suurklientide müügijuht Avo Kask ütles, et HP pakkus Ühispangale ligi poole madalama hinnaga peaarvutit. «Meie ning Suni servereil on teatud ideoloogilisi erinevusi, kuid meie server oleks rahuldanud Ühispanga vajadusi,» kinnitas ta.

Samuti ütles Kask, et Ühispanga väide, nagu rahuldaksid nende uued Suni serverid panga vajadused kümneks aastaks, tundub imelik. «Serveri keskmine iga on umbes kolm aastat,» lausus ta.

IBMi serverite müügijuht Rain Tölp lausus, et nemad ei anna ühelegi serverile garantiid üle viie aasta.

Ühispanga infotehnoloogiajuht Andres Keevallik ütles, et Suni pakkumus oli igati soodne hinna ja kvaliteedi suhtes. «Meie leping Suniga on hoopis laiem ning on väga huvitav, et keegi kommenteerib meie tehingut Suniga ilma lepinguid nägemata,» ütles Keevallik.

«Hewlett Packardi pakkumus oli klass nõrgem, nad ei suutnud täita neid nõudmisi, mida Ühispank neile esitas,» kinnitas Keevallik. Ta ütles veel, et ostetud Suni serverid olid kõige moodsamad, paindlikumad ja väga töökindlad.

Avo Kase väitel pole ükski Eesti pank Suni servereid endale seni soetanud.

Andres Keevallik ütles, et näiteks Rootsi pangad on ostnud just Suni servereid. «Sun on müünud viimasel aastal 500 taolist serverit ja ma usun, et müüb järgmisel aastal veel rohkem,» märkis ta.

Keevalliku sõnul otsustatakse Ühispangas selliseid asju nagu serveriost kollektiivselt. «Juhatus hiljem kinnitab selle, seda ei otsustata ainuisikuliselt,» lausus ta.

Ühispank teatas juunis, et ostis 45 miljoni krooni eest kaks Suni Ultra Enterprise 100000 Starfire serveri. Panga teates seisis, et Suni servereid kasutavad ka Läti Unibanka ning Leedu Vilniaus Bankas.

Hetkel kuum