25. august 1998 kell 22:00

Hoiupanga eksjuhid pole lahkumistasu tagastanud

Mõni aeg tagasi teatas Mõis, et Hansapank soovib Aare Kilbile ning Priit Hallerile makstud kokku 450 000dollarilist (6,5 mln kr) lahkumistasu tagasi.

Eile ütles Hansapanga nõukogu liige Joakim Helenius, et Hansapank on Hansapanga nõukogu, mitte Jüri Mõis. Ta lausus, et kui nõukogu otsustab, et nõuda lahkumistasu tagasi, siis seda ka tehakse. «Praegu pole seda nõukogus arutatud,» sõnas ta.

Helenius oli tollal, kui Kilbile ja Hallerile lahkumistasu maksti, Hoiupanga nõukogu esimees.

Endine Hoiupanga juhatus aseesimees Priit Haller ütles, et keegi pole võtnud temaga ühendust lahkumistasu tagasimaksmise teemal. «Ma ei oska ka öelda, kas ma seda teeksin, kui seda raha nõutakse,» märkis ta.

Aare Kilp ütles, et kui tal kästakse raha tagastada, ta keelduks.

Kilbile maksis kevadel Hoiupanga nõukogu 250 000 ning Hallerile 200 000 USA dollarit lahkumistasu. Helenius põhjendas tollal suure lahkumistasu maksmist sellega, et nõukogu tegi seda inimlikkusest. «Me pidime mõtlema sellele, et võime purustada kahe inimese karjääriväljavaated,» ütles Helenius toona.

Hoiupanga endine peajurist Marcel Vichmann on öelnud, et Hansapank peaks lahkumistasu tagasi nõudma neilt, kes selle maksid, mitte neilt, kellele maksti.

Hetkel kuum