• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Beeta katkestas Vene fondi tegevuse

  ASi Beeta Kapital juhatuse esimees Mart Veskimägi ütles, et fondi osakutega kauplemine peatati investorite endi huvides. Venemaa aktsia- ja võlakirjaturg kaotab iga päevaga oma likviidsust ning aktsiapositsioonide realiseerimine on seetõttu muutunud võimatuks, sõnas ta. Veskimägi sõnul jätkatakse fondiosakutega kauplemist siis, kui turusituatsioon muutub.
  Veskimägi avaldas samas lootust, et septembri algusesse kavandatud Ida-Euroopa intressifondi osakute müük leiab siiski aset. Beeta Kapitalil on praegust turusituatsiooni arvestades kavas investeerida üksnes lühiajalistesse võlakirjadesse, lisas ta.
  Beeta Kapitali poole aktsiapaki omaniku, ASi Beeta Invest nõukogu esimees Paul Laas väitis, et eilne müügipaanika oli otseselt ajendatud Äripäevas ilmunud artiklist, milles oli juttu Venemaa kasvufondi osakute hinna enam kui 80protsendilisest langusest. Laasi sõnul pole tegu mitte Beeta Kapitali, vaid pigem Venemaa rahaturgude krahhiga.
  Beeta Invest kuulutas vahetult enne ostupaanika tekkimist välja talle kuuluvate Beeta Kapitali aktsiate enampakkumise. Olenevalt läbirääkimiste tulemustest võib kõne alla tulla nii aktsiate müük kui Beeta Kapitali aktsiakapitali laiendamine, lausus Laas.
  Laas väitis eile, et aktsiate enampakkumise väljakuulutamine pole seotud kasvufondi ebaeduga. «Beeta Investil on vaja raha,» sõnas Laas.
  Beeta Invest erastas eelmise aasta mais 51 protsenti ASi Estimpeks aktsiatest. Tänavu otsustasid omanikud Beeta Investi ja Estimpeksi liita. Ühinenud firma aktsiatest kuulub 67,3 protsenti Beeta Investi omanikele ja 32,7 protsenti riigile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Hiina suurfirma võimalik pankrot ähvardab kogu regiooni majandust
Hinna kinnisvarafirma Evergrande on kokkukukkumise äärel ning analüütikud hoiatavad, et hullema stsenaariumi puhul on sellel suur mõju ka ülejäänud maailmale.
Hinna kinnisvarafirma Evergrande on kokkukukkumise äärel ning analüütikud hoiatavad, et hullema stsenaariumi puhul on sellel suur mõju ka ülejäänud maailmale.
Sooman: pensioniraha voolab kinnisvarast mööda
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
MESi koroonalaenude eest vastutanud EKRE minister: mina ei tea midagi
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.