27. august 1998 kell 22:00

Beeta katkestas Vene fondi tegevuse

ASi Beeta Kapital juhatuse esimees Mart Veskimägi ütles, et fondi osakutega kauplemine peatati investorite endi huvides. Venemaa aktsia- ja võlakirjaturg kaotab iga päevaga oma likviidsust ning aktsiapositsioonide realiseerimine on seetõttu muutunud võimatuks, sõnas ta. Veskimägi sõnul jätkatakse fondiosakutega kauplemist siis, kui turusituatsioon muutub.

Veskimägi avaldas samas lootust, et septembri algusesse kavandatud Ida-Euroopa intressifondi osakute müük leiab siiski aset. Beeta Kapitalil on praegust turusituatsiooni arvestades kavas investeerida üksnes lühiajalistesse võlakirjadesse, lisas ta.

Beeta Kapitali poole aktsiapaki omaniku, ASi Beeta Invest nõukogu esimees Paul Laas väitis, et eilne müügipaanika oli otseselt ajendatud Äripäevas ilmunud artiklist, milles oli juttu Venemaa kasvufondi osakute hinna enam kui 80protsendilisest langusest. Laasi sõnul pole tegu mitte Beeta Kapitali, vaid pigem Venemaa rahaturgude krahhiga.

Beeta Invest kuulutas vahetult enne ostupaanika tekkimist välja talle kuuluvate Beeta Kapitali aktsiate enampakkumise. Olenevalt läbirääkimiste tulemustest võib kõne alla tulla nii aktsiate müük kui Beeta Kapitali aktsiakapitali laiendamine, lausus Laas.

Laas väitis eile, et aktsiate enampakkumise väljakuulutamine pole seotud kasvufondi ebaeduga. «Beeta Investil on vaja raha,» sõnas Laas.

Beeta Invest erastas eelmise aasta mais 51 protsenti ASi Estimpeks aktsiatest. Tänavu otsustasid omanikud Beeta Investi ja Estimpeksi liita. Ühinenud firma aktsiatest kuulub 67,3 protsenti Beeta Investi omanikele ja 32,7 protsenti riigile.

Hetkel kuum