Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Veinijoogid

  Inimkond on mitmetel põhjustel ja eesmärkidel lahjendanud noori veine sajandeid. Muiste lihtsalt puudusid tehnilised võimalused (klaaspudel) veini pikka aega säilitada. Kõikvõimalikel viisidel püüti ka n-ö närtsinud veinid enne uut saaki ära tarbida. Veini lahjendatakse põhiliselt sooja kliimaga veini tootvates lõunamaades.
  Eriti agarad on tänapäeval võimalust kasutama Lõuna-Euroopas veine kokku ostvad sakslased. Enamasti sealtkandist saavad alguse erinevate veinijookide jõed, mis Eestimaale suubuvad.
  Alkoholi manustamise piiramist võimaldas peale lahjendamise ka veini maitsestamine. Rooma leegionäride joomahimu taltsutati veinile koirohu lisamisega. Ühe maailmas enimlevinud veinijoogi vermuti eluloo esimene peatükk ja nimetus ongi pärit sellest epohhist.
  Teise klassikalise veinijoogi Sangria sünnimaa on Hispaania. Sobiva kangusega punase veini, apelsiinimahla ja brändi segu valmistamine oli perenaise meisterlikkuse tunnuseks.
  Lahjendati ja segati reeglina noori ja nõrgukesi veine, mis selle läbi unifitseerusid.
  Veinijookide tootmist innustab materialistlik maailmavaade, sest:
  - veinijookide piiritlus ei ole reguleeritud põhimõtetega;
  - alkoholi sisaldusega manipuleerides on võimalik saada kindlat materiaalset kasu;
  - tarbijagrupi laiendamise abil suurendatakse turuosa.
  Halvemad lood on piraatveinidega. Neid ei valmistata ainult viinamarjadest või viinamarjamahlast, nagu nõuavad Euroopa normatiivid.
  Kaks nõuannet veinijoogi tarbijale:
  1. veinijooke pole otstarbekas kasutada toidu juurde;
  2. Kindlam ja kasulikum on osta tootja poolt valmis segatud jooke.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Ökonomist: kiire hinnatõus on hakanud tarbimist piirama
Vahe hindade ja sissetulekute vahel käriseb järjest suuremaks, kirjutab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Vahe hindade ja sissetulekute vahel käriseb järjest suuremaks, kirjutab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Modera kasvatas poole aastaga müüki 60%
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Kriis Ühendkuningriigi valitsuses jätkub, pannes naela langema
Hilja õhtul vallandas Ühendkuningriigi peaministri koha pärast võitlev Boris Johnson ühe võtmeministri, ehituse ja kohaliku arengu eest vastutava Michael Gove. Valuutaturg reageeris otsusele naela langemisega teiste peamiste valuutade suhtes.
Hilja õhtul vallandas Ühendkuningriigi peaministri koha pärast võitlev Boris Johnson ühe võtmeministri, ehituse ja kohaliku arengu eest vastutava Michael Gove. Valuutaturg reageeris otsusele naela langemisega teiste peamiste valuutade suhtes.
Läti taastab kohustusliku ajateenistuse
Läti plaanib seoses Venemaa põhjustatud pingetega taastada järk-järgult meestele kohustusliku kaitseväeteenistuse, teatas kaitseminister Artis Pabriks.
Läti plaanib seoses Venemaa põhjustatud pingetega taastada järk-järgult meestele kohustusliku kaitseväeteenistuse, teatas kaitseminister Artis Pabriks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.