2. september 1998 kell 22:00

Välisinvestorite käes 16% võlakirjadest

Pustovoitenko andmetel on Ukraina riigikassa võlakirjade maht 11,9 miljardit grivnat, millest 63 protsenti kuulub riigi keskpangale, 21 protsenti kohalikele investoritele ning 16 protsenti välismaistele investoritele.

Ukraina valitsus teatas esmaspäeval, et teeb välisinvestoritele ettepaneku vahetada nende käes olevad riigikassa võlakirjad pikemaajaliste võlakirjade vastu, mis ostetakse tagasi dollarite eest.

Valitsuse teatel on võlakirjade ümbervahetamine vabatahtlik ning sellist võimalust pakutakse umbes 80 protsendi võlakirjade ulatuses.

Pustovoitenko teatel on valitsus juba lõpetanud võlakirjade vabatahtliku ümbervahetamise kohalikele pankadele. Järgmise sammuna vahetatakse ümber välisinvestorite omanduses olevad võlakirjad, ütles peaminister, lisades, et ümbervahetamise üksikasjad tehakse teatavaks lähipäevil. REUTERS-ETA

Hetkel kuum