3. september 1998 kell 22:00

Hinnatase on stabiliseerumas

Kauplemine Tallinna börsil keerleb endiselt peaasjalikult Hansapanga aktsia ümber. Kuigi suurem ostusurve Skandinaavia pankade poolt paistab selleks korraks läbi olevat, liigub maaklerite sõnul väikesi aktsiapakke endiselt põhjapoole ja sellest piisab, et aktsia hinda stabiilsena hoida.

ÄP indeks lõpetas eile 1,24protsendise tõusu järel 443,52 punktil, toetudes eeskätt Hasapanga aktsiale. Põhinimekirjas suutis õhtuks plusspoolele jääda veel vaid teine vana tegija Tallinna Kaubamaja aktsia (+3,33%). Päris korraliku tõusu läbisid ka mitmed lisanimekirja aktsiad. 13--15protsendise tõusu teinud Leksi, Rakvere ja ESSi aktsiate käibed jäid siiski küllalt tagasihoidlikuks.

Esimesed tehingud sai eile kirja börsisüsteemi uustulnuk Pro Kapitali aktsia. Korraliku 1,3 mln kroonise käibe juures sulgus aktsia hind 50,85 kr tasemel. Pro Kapitali aktsial on eeldusi jõuda turuliidrite hulka, ainsa pärssiva tegurina saab välja tuua ligi 65% aktsiate kuulumise kahele suuromanikule -- see osa suure tõenäosusega börsil ringlema ei hakka. Eile teatas Pro Kapital kavatsusest omandada Riia maailmakaubanduse keskuse erastamiskonkursi võitnud osaühing.

Hetkel kuum