6. september 1998 kell 22:00

Forekspanga aktsia üllatav langus

«Turg on selline, et pole ime, kui kasvõi 10 000 aktsia müügiorder hinda liigutab,» sõnas Ühispanga maakler Märt Helmia. Tema hinnangul pole Forekspangalt tulnud viimasel ajal sellist uudist, mis võiks hinda nii palju langetada.

«Keegi ei julge suuremaid positsioone võtta, pangad ühinevad jälle,» tõdes Helmia. Vastates küsimusele, kas tegu võis olla siseinfo lekkega, ütles Helmia, et sellist asja on raske tõestada.

Forekspanga aktsia hind langes reedel 5 krooni 32,25 kroonini. Aktsiaga sooritatud tehingute käive oli 5,96 mln krooni. 88 tehingu käigus vahetas omanikku 182 900 aktsiat.

Hansapanga maakler Romet Tepper ütles, et tema hinnangul oli suure hinnalanguse taga samuti paar müügiorderit. «Maaklerid praegu positsioone ei tohiks võtta,» leidis ta. Tepper sõnas, et ta on veendunud, et tegemist oli klienditehingutega.

«Kui Hansapanga aktsiaid saab praegu müüa kasumiga, siis Forekspanka tuleb müüa allahindlusega,» lausus Tepper. Tema hinnangul kardavad aktsionärid, et Forekspank ei saa järgmises kvartalis häid tulemusi ja teenivad taas kahjumit.

Forekspank teatas eelmisel nädalal peatsest ühinemisest Investeerimispangaga. Forekspanga juhatuse esimees Ivar Lukk lubas, et ühinemisleping sõlmitakse kolme nädala jooksul.

Hetkel kuum