Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maaturul jätkub mõõdukas hinnatõus

  Muutused panganduses on maaturgu mõjutanud suhteliselt vähe. Nõudlus on maaturul küll vähenenud, kuid tehingute arv on jäänud peaaegu samaks. Keskmine ostu-müügisumma on Tallinnas isegi 10--15% suurenenud.
  Kui kogu 1997. aasta jooksul sõlmiti linnaplaneerimisameti andmetel 434 kinnistatud maa ostu-müügilepingut, siis selle aasta kaheksa kuuga on pealinnas sõlmitud 337 elamumaa tehingut. Kinnisvarabüroode kaudu tehtud tehinguid on Uus Maa maakleri Siim Mesila sõnul vähem kui eelmisel aastal.
  Mõnevõrra on suurenenud krundi keskmine suurus. Praegu on see 1200 m², pool aastat tagasi sõlmiti enim tehinguid 1000 m² suuruste maatükkidega.
  Kõige rohkem maatükke (92) on sel aastal omanikku vahetanud Pirita linnaosas. Ühe ruutmeetri maa eest tuleb kõige rohkem maksta aga Kadriorus, keskmiselt 3400 krooni.
  Hinnatõus on kõige suurem olnud Kristiine linnaosas. Linnaplaneerimisameti andmetel maksab seal elamumaa praegu keskmiselt 310 kr/m², eelmise aasta lõpul oli ruutmeetri hind alla 200 krooni.
  Maaturu suhtelist aktiivsust mõjutab asjaolu, et maa on võrreldes majaga odav. Maad jaksavad inimesed ka majanduslikult raskematel aegadel osta, eluaseme ehitus jäetakse laenuturu paremaid aegu ootama. Tasapisi, aga kindlalt suurendab maaturgu ostueesõigusega erastamine.
  Ärimaaga on sel aastal Tallinnas registreeritud 63 tehingut. Kõige odavamalt on ärimaad ostetud Lasnamäel Priisle asumis, keskmiselt 50 kr/m². Sadama piirkonnas on müüjad ärimaa ruutmeetri eest saanud aga kuni 4000 krooni.
  Ühtlustunud on notariaalselt tõestatud ostumüügilepingutes toodud hinnad ja turuhinnad. Veel pool aastat tagasi oli mõnes linnaosas neis hindades märgatav (nt Maarjamäel kuni kahekordne) vahe.
  Oma osa oli siin arvatavasti maa esmamüügil, kui tagastatud maa omanikud müüsid selle ära turuhinnast odavamalt. Teiselt poolt võib põhjus olla ka selles, et kui varem kirjutati ostu-müügilepingusse tegelikust väiksem summa, siis nüüd seda enam ei tehta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Inglise keskpank kavatseb karmistada krüpovaluuta reegleid
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Läti pensionivarade haldaja INDEXO liitub IPO kaudu börsiga, esitades panganduse valdkonnale väljakutse
Oma uuendusliku lähenemisega Läti pensionituru segi paisanud Läti pensionivarasid haldav ettevõte INDEXO võtab nüüd sihikule panganduse valdkonna. See on lühidalt INDEXO IPO peamine sõnum. Praegu toimub aktsiate märkimine, mis lõpeb 11. juulil. IPO käigus väljastab INDEXO kokku 535 000 aktsiat, mille eesmärk on koguda ligikaudu 7,49 miljonit eurot. Aktsia hind on 14 eurot.
Oma uuendusliku lähenemisega Läti pensionituru segi paisanud Läti pensionivarasid haldav ettevõte INDEXO võtab nüüd sihikule panganduse valdkonna. See on lühidalt INDEXO IPO peamine sõnum. Praegu toimub aktsiate märkimine, mis lõpeb 11. juulil. IPO käigus väljastab INDEXO kokku 535 000 aktsiat, mille eesmärk on koguda ligikaudu 7,49 miljonit eurot. Aktsia hind on 14 eurot.
Järjekordne krüptofirma seisatas raha väljamaksed
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.