• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kohus kuulutas välja Bekkeri omaniku pankroti

  Kohtu otsus venis pool aastat, sest polnud selgunud Hoisti Kraana omandivaidlused, ütles ajutine pankrotihaldur Arno Mägi.
  Võlausaldajad saavad nõudeid esitada kahe kuu vältel, esimene koosolek toimub 1. oktoobril.
  AS Hoisti Kraana oli ühemehefirma, millele kuulus 51 protsenti Kopli Bekkeri sadamat haldavast pankrotistunud Balti Baasist.
  Hoisti Kraana pantis mullu kevadel oma aktsiad Vene Orenburgneftile naftaterminaali rahastamise katteks.
  Aasta eest toimunud avalikul enampakkumisel müüdi kõik Hoisti Kraana aktsiad 34,7 miljoni krooni eest pandipidajale Orenburgneftile, kes müüs aktsiad samal päeval edasi kütusefirma Eriõli tütarfirmale Diopsiid. Väidetavalt oli aktsiamüük alusetu, sest pant polnud veel avanenud. Hoisti Kraana tühistas oksjonil müüdud aktsiad ja lubas firma äriregistrisse kandmisel vormistada nende asemele uued.
  Hoisti Kraana omanik ja tegevjuht Raigo Pert vaidlustas kohtulikult nii aktsiate müügi kui edasimüügi.
  Augusti lõpus lõppes Orenburgnefti ja Hoisti Kraana kohtuvaidlus aktsiate pandilepingu tunnistamisest Venemaa firma võiduga. Tallinna linnakohus algatas Hoisti Kraana pankrotimenetluse metalli hulgimüügiga tegeleva Rautaruuki Eesti avalduse alusel märtsis ja pidi selle välja kuulutama aprillis. Firma nõue Hoisti Kraana vastu küünib 10,26 miljoni kroonini.
  Hoisti Kraana käive oli Krediidiinfo andmetel 1996. aastal 9,5 miljonit ja kahjum 5,4 miljonit krooni. Hoisti Kraana maksuvõlg oli selle aasta veebruari alguses ligi 200 000 krooni. Ettevõtte aktsiakapital on 8 miljonit krooni.
  Balti Baasi kuulutas kohus pankrotistunuks veebruaris ja 81 miljoni kroonini küündivate võlanõuete omanikud otsustasid ettevõtte likvideerida.
  Kõik Balti Baasi võlausaldajad vaidlustasid oma nõuete mittetunnustamise, seetõttu võivad Bekkeri sadamaga seotud firmade pankrotiprotsessid kesta aastaid. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Nasdaq jäi USA indeksitest ainsana tõusurajale
USA börside sulgudes oli täna ainsana rohelises Nasdaqi liitindeks, teised suuremad indeksid langesid.
USA börside sulgudes oli täna ainsana rohelises Nasdaqi liitindeks, teised suuremad indeksid langesid.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
Veerand maaelu koroonalaenudest läks viltu, politsei pidas kinni kaks MESi juhatuse liiget Läbivalt täiendatud!
Keskkriminaalpolitsei pidas kuriteos kahtlustatavatena kinni kaks Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) juhatuse liiget, kellele esitati kahtlustus selle eest, et koroonakriisi ajal jagati vähemalt 24 miljonit toetuslaenu eurot laiali ettevõtetele, kes laenutingimustele ei vastanud.
Keskkriminaalpolitsei pidas kuriteos kahtlustatavatena kinni kaks Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) juhatuse liiget, kellele esitati kahtlustus selle eest, et koroonakriisi ajal jagati vähemalt 24 miljonit toetuslaenu eurot laiali ettevõtetele, kes laenutingimustele ei vastanud.