Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Taanlased valmis devalveerima

  Eile avaldatud avaliku arvamuse küsitluse tulemuste põhjal toetas valitsuse tegevust 31% küsitletutest, veel kolm kuud tagasi oli toetus 52%. Nii äkiline toetuse langus on konjunktuurianalüüsi instituudi (IKA) andmeil Taani rekord. Isegi Poul Schlüteri kodanlik valitsus, mis pani rahva aastail 1986--1987 nn kartulikuurile, ei kogenud säherdust populaarsuse langust.
  Sotsiaaldemokraadist peaministri Poul Nyrup Rasmusseni vastu on usaldust kahandanud eelkõige kevadel valitsuse esitatud säästupakett, mille põhilöök on sihitud kodumajapidamiste vastu. Paketi eesmärk on kahandada importkaupade ja -teenuste tarbimist.
  Raha toob sisse põhiliselt eksport, kuid Aasias, Venemaal ja Ladina-Ameerikas tekkinud suured majandusraskused on Taani eksporti tublisti kärpinud. Eile avaldatud andmetel oli Taani maksebilanss juunis 0,3 miljardi Taani krooniga miinustes.
  Praegu jätkub riigis sedavõrd kiire hõive kasv, et koguni on tekkinud tööjõu puudujäägi oht. See kruvib palku üles, mis omakorda kiirendab inflatsiooni. Nüüd tahab valitsus oma abinõudega osa inimesi tööturult ära saada.
  Rahvale ei meeldi valitsuse karm säästupoliitika ja üha rohkem taanlasi on hakanud pooldama krooni devalveerimist. See on küllaltki kummaline, sest Taani krooni kindel vahetuskurss on püsinud juba 16 aastat ja olnud otsekui püha lehm, keda ei tohi puutuda.
  Den Danske Bank prognoosib, et riigi konkurentsivõime langeb 1999. a lõpuks 10%. DI-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Tallinna Sadama kaubamaht vähenes 20%
Tallinna Sadama tegi teises kvartalis suure kasvu reisijate arvus, kuid pandeemia-eelse tasemeni on veel pool teed minna.
Tallinna Sadama tegi teises kvartalis suure kasvu reisijate arvus, kuid pandeemia-eelse tasemeni on veel pool teed minna.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Stroomi ranna suplusalalt avastati raske kütteõli reostus
25. juunil avastati Stroomi rannas raskekütteõli reostus, mida Päästeamet koos Keskkonnaameti ja Põhja-Tallinna linnaosa valitsusega nüüd kokku kogub, teatas Päästeamet.
25. juunil avastati Stroomi rannas raskekütteõli reostus, mida Päästeamet koos Keskkonnaameti ja Põhja-Tallinna linnaosa valitsusega nüüd kokku kogub, teatas Päästeamet.
Hinrikuse idufirma kaasas üle 7 miljoni euro
Taavet Hinrikuse kaasasutatud tervishoiuteenuse osutaja Certific kaasas 7,4 miljonit eurot. Seemnevooru juhtis värske investeerimisfond Plural, mille üks algatajatest on samuti Hinrikus.
Taavet Hinrikuse kaasasutatud tervishoiuteenuse osutaja Certific kaasas 7,4 miljonit eurot. Seemnevooru juhtis värske investeerimisfond Plural, mille üks algatajatest on samuti Hinrikus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.