• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Taanlased valmis devalveerima

  Eile avaldatud avaliku arvamuse küsitluse tulemuste põhjal toetas valitsuse tegevust 31% küsitletutest, veel kolm kuud tagasi oli toetus 52%. Nii äkiline toetuse langus on konjunktuurianalüüsi instituudi (IKA) andmeil Taani rekord. Isegi Poul Schlüteri kodanlik valitsus, mis pani rahva aastail 1986--1987 nn kartulikuurile, ei kogenud säherdust populaarsuse langust.
  Sotsiaaldemokraadist peaministri Poul Nyrup Rasmusseni vastu on usaldust kahandanud eelkõige kevadel valitsuse esitatud säästupakett, mille põhilöök on sihitud kodumajapidamiste vastu. Paketi eesmärk on kahandada importkaupade ja -teenuste tarbimist.
  Raha toob sisse põhiliselt eksport, kuid Aasias, Venemaal ja Ladina-Ameerikas tekkinud suured majandusraskused on Taani eksporti tublisti kärpinud. Eile avaldatud andmetel oli Taani maksebilanss juunis 0,3 miljardi Taani krooniga miinustes.
  Praegu jätkub riigis sedavõrd kiire hõive kasv, et koguni on tekkinud tööjõu puudujäägi oht. See kruvib palku üles, mis omakorda kiirendab inflatsiooni. Nüüd tahab valitsus oma abinõudega osa inimesi tööturult ära saada.
  Rahvale ei meeldi valitsuse karm säästupoliitika ja üha rohkem taanlasi on hakanud pooldama krooni devalveerimist. See on küllaltki kummaline, sest Taani krooni kindel vahetuskurss on püsinud juba 16 aastat ja olnud otsekui püha lehm, keda ei tohi puutuda.
  Den Danske Bank prognoosib, et riigi konkurentsivõime langeb 1999. a lõpuks 10%. DI-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Nasdaq jäi USA indeksitest ainsana tõusurajale
USA börside sulgudes oli täna ainsana rohelises Nasdaqi liitindeks, teised suuremad indeksid langesid.
USA börside sulgudes oli täna ainsana rohelises Nasdaqi liitindeks, teised suuremad indeksid langesid.
Sooman: pensioniraha voolab kinnisvarast mööda
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
MESi koroonalaenude eest vastutanud EKRE minister: mina ei tea midagi
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.