• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Volikogu valis Tartu linnapeaks ettevõtja Andrus Ansipi

  Reformierakonna asutajaliige Andrus Ansip valiti linnapeaks häältega 28 poolt ja 15 vastu. Poolt hääletasid Reformierakonna, valimisliidu Tartu 2000 ja Keskerakonna ning vastu Isamaaliidu ja Mõõdukate linnavolinikud.
  Senisele linnapeale Roman Mugurile sai saatuslikuks linnale kuuluvale ASile Tartu Laululava antud 362 000 krooni suurune abi ja otsustamatus Hugo Treffneri nimelise gümnaasiumi hoone uue asukoha valikul. Ka heitis Reformierakonna fraktsioon linnavolikogus oma linnapeale ette vähest suhtlemist ja koostööd volikoguga.
  Reformierakonna, koonderakondliku valimisliidu Tartu 2000 ja Keskerakonna koalitsioon on Tartus võimul olnud poolteist aastat.
  Andrus Ansip peab Tartu prioriteediks haridust ja linna ning ülikooli koostööd. Ka loodab ta linnapeana kaasa aidata soodsa õpikeskkonna loomisele ja tudengite majutusprobleemide lahendamisele.
  «Kiiret otsustamist vajab Tartu lennuväljadega seonduv, ümber tuleb korraldada kahjumit tootva ASi Tartu Laululava töö,» märkis Ansip. Ta avaldas valmisolekut jätkata tööd endise linnavalitsuse koosseisuga ega küsinud endale sadat kriitikavaba päeva.
  Andrus Ansip on põline tartlane, lõpetanud Tartu 5. keskkooli ja TRÜ keemiaosakonna. Töötanud ülikooli allasutustes, EKP Tartu rajoonikomitees instruktorina ja osakonnajuhina, Eesti-?veitsi ühisettevõtte Estkompexim Tartu osakonna juhina, investeerimisfirma Rondam tegevjuhina. Ansip on olnud Rahvapanga nõukogu liige, Sotsiaalpanga Tartu osakonna direktor ja Põhja-Eesti Panga Tartu osakonna asejuhataja (1994). Alates 1994. aastast on Ansip Tartu Kommertspanga pankrotihaldur.
  Andrus Ansipi erafirmale AS Luik Invest kuulub 57,4% ASi Tartu Raadio aktsiatest ja väike kogus Hansapanga aktsiaid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
USA lihtsustab reisimistingimusi
Valge Maja teatas täna, et alates novembri algusest leevenevad reisitingimused mittekodanikele USA-sse reisimisel. Riiki lastakse välismaalased kes on täielikult vaktsineeritud, vahendab Yahoo Finance.
Valge Maja teatas täna, et alates novembri algusest leevenevad reisitingimused mittekodanikele USA-sse reisimisel. Riiki lastakse välismaalased kes on täielikult vaktsineeritud, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Ettevõtjad teevad katkiste kristallkuulide kiuste kasvuplaane
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.