27. september 1998 kell 22:00

Ühispank tugevdab end allutatud laenuga

«See laen tõstab meie kapitali adekvaatsust,» ütles panga asepresident Ülo Suurkask reedel. Praegu on Ühispanga kapitali adekvaatsus üle 11 protsendi, lisas ta.

«Praegu võtame laenu jooksvate vajaduste katteks,» ütles Suurkask. Tema sõnul oleks Ühispangal võimalik võtta laene ka lääne investoritelt, kuid praegu pole selleks enam vajadust. Konkreetseid lääne investoreid Suurkask ei nimetanud.

«Enam pole meil probleemi kapitali adekvaatsusega, ma ei oska ka praegu öelda, kas me lähemal ajal võtame veel laenu,» ütles Suurkask. Ta lisas, et uute laenude võtmine sõltub vajadusest.

Suurkask ütles uudisteagentuurile BNS, et allutatud laenu tähtaeg on seitse aastat ning laenu aastaintress 12,25 protsenti. «Konverteerisime Hüvitusfondi olemasolevad deposiidid ümber allutatud laenuks,» sõnas ta.

Hansapank sõlmis ülemöödunud nädalal allutatud laenulepingu EBRDga, mille järgi saab pank 80 miljonit krooni kümneks aastaks. Hansapanga jätkuva kapitali adekvaatsuse probleemi peaks lahendama planeeritav 14,7 miljoni aktsia emissioon, mis toob panga aktsiakapitali vähemalt 1,47 miljardit krooni, sest Swedbank garanteerib emissiooni 100 krooniga aktsia kohta. Ülo Suurkase sõnul Ühispangal aktsiaemissiooni kavas teha ei ole.

Hetkel kuum