• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ühispank ootab TV1 eest 120 mln

  TV1 nõukogu liige, Ühispanga riskikapitali osakonna juhataja Guido Gritsenko ütles, et pank pole praegu huvitatud telejaama müümisest ja see võib kõne alla tulla alles aasta pärast.
  Gritsenko sõnul on Ühispangale kui TV1 aktsiate valdajale tehtud küllalt pakkumusi telekanali aktsiate ostmiseks, kuid nende eesmärk on olnud TV1 võimalikult odavalt kätte saada.
  TV1 juhatuse esimees Vallo Toomet kinnitas samuti, et kui telekanalist midagi müüakse, siis ainult võimalikult kallilt. «Minule meeldib, kui meist kogu aeg midagi kirjutatakse,» sõnas Toomet. «Hind kogu aeg tõuseb, poole aasta pärast on see kindlasti tunduvalt kõrgem kui praegu.»
  TV1 turundusjuht Rait Killandi väitis, et telejaama turuosa maksab praegu 100 miljonit krooni. «Kui kõik läheb meie plaanide kohaselt, saab aasta pärast küsida TV1 eest juba 120--130 miljonit krooni ja ma ei näe mingit põhjust, miks mitte telejaam siis maha müüa,» ütles Killandi.
  TV3 tegevjuht Andres Jõesaar tunnistas, et telejaama maksumust on väga raske hinnata. «Arvestades, et TV1 turuosa on meie omast kolm korda väiksem, peaks meie hind olema praegu 300 miljonit krooni ja see teeb küll siirast rõõmu,» sõnas ta.
  «Oleksime isegi huvitatud TV1 ostmisest, kuid 100 miljonit krooni selle eest küll välja ei käiks,» lisas Andres Jõesaar.
  Vallo Toomet märkis, et TV1 vastu on huvi ilmutanud ka Norra meediakontsern Schibsted, kes kontrollib Kanal 2, ja Rootsi kontsern Marieberg, kelle huvid on Eestis seotud Eesti Ekspressi ja Eesti Päevalehega.
  Varem Sõnajalgade perekondadele kuulunud TV1 aktsiad läksid aprillis üle Ühispangale 5 miljoni krooni suuruse laenu tagatiseks.
  Eesti Televisiooni (ETV) peadirektor Toomas Lepp on ajakirjanduses väitnud, et ta tahab koos Soome MTVga TV1 ära osta ja teha sellest ETV kommertskanali.
  Vallo Toomet lausus, et Lepp on küll väga elavaloomuline inimene ja tegutseb korraga mitmel rindel, kuid ta ei saa päris täpselt aru, milline võiks olla ETV osa MTV ostusoovi korral. «MTV juhid käisid tõepoolest üsna hiljuti siin ja vestlesid meie juhtkonnaga,» kinnitas Toomet.
  Ringhäälingunõukogu liikme Andres Herkeli sõnul pole ETV-l ilma ringhäälingunõukogu vastava otsuseta võimalik osaleda ühegi telejaama ostus. «Ma ei pea seda eriti tõsiseltvõetavaks, pigem ajakirjanduslikuks mulliks,» ütles Herkel. «Pealegi pole mingit vajadust, et ETV-l oleks peale oma põhiprogrammi ka kommertsprogramm.»
  Vallo Toometi sõnul on Sõnajalad TV1 juhtimisest tagasi tõmbunud ja tegelevad rohkem oma muude äriprojektidega. «Juhatusel on täielikud volitused ise kõike teha,» kinnitas Toomet.
  TV1ga seotud inimeste väitel pole Sõnajalgadel telekanali omanikeringis enam mingit sõnaõigust. Samas kuulub Sõnajalgadele TV1 ringhäälinguluba, mille nad võivad soovi korral paluda tühistada.
  Vallo Toometi kinnitusel on Sõnajalad omanike esindajad ja kuuluvad TV1 nõukogusse. «TV1 ei ole praegu finantsraskustes, kuid bilansilisi andmeid me lähiajal ei avalikusta,» teatas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.